Drejt përfundimit ujësjellësi i ri në Ersekë

schedule13:00 - 13 Korrik, 2019

schedule 13:00 - 13 Korrik, 2019

Në Ersekë nuk do të ketë më problem me ujin e pijshëm. Punimet për ndërtimin e rrjetit të ri të ujësjellësit janë drejt përfundimit dhe vënia e tij në funksion do të sigurojë furnizim të pandërprerë për banorët. Garancinë e dha ministrja e infrastrukturës dhe energjisë Belinda Balluku.

Pak ka mbetur që banorët e Ersekës të furnizohen me ujë të pijshëm 24 orë.

Me ndërtimin e rrjetit të ri të ujësjellësit bëhet e mundur eliminimi i humbjeve dhe ndotjeve, shmangen  lidhjet e paligjshme ndërsa projekti parashikon gjithashtu lidhjen e kontratave të reja dhe pajisjen me matësa të të gjithë abonentëve.

 “E rëndësishme është që 7156 banorë të qytetit të Ersekës do të marrin shërbim më të mirë, por do marrin dhe sasi më të madhe të ujit për frymë, çfarë është dhe synimi, dhe një nga strategjitë tona kryesore për përmirësimin e jetës së qytetarëve, që është strategjia e ujit dhe çfarë është më e rëndësishme, rrjeti do jetë një rrjet i ri, modern i cili nuk do të ketë humbje dhe nuk do të ketë ndotje, ashtu siç ndodhte më parë.

Për të inspektuar punimet e mbetura Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku shoqerohej edhe nga Ministrja për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropalin që nuk i kurseu falenderimet që premtimet e dhëna si deputete e zonës nuk humbën me kohën.

“Është një premtim i mbajtur, ne së bashku kemi qenë disa herë në Ersekës, në Kolonjë, në fushatë, është premtim i kryeministrit, premtim i qeverisë shqiptare, që po bëhet realitet. Është një investim i konsiderueshëm, një investim i madh i cili zgjidh përfundimisht çështjen e ujit këtu dhe unë si deputete e zonës dua t’ju falënderoj për punën që është bërë”.

Pjesë e projektit është dhe rinovimi i depos ekzistuese 500 metër kub si dhe ndërtimi i një depo të re 1 mijë metër kub,ndërkohë që është drejt përfundimit edhe projekti për ujësjellësin për banorët e Leskovikut dhe brenda vitit tjetër pritet të nisë puna. /ABC News Albania 24/7