Doza përforcuese e AstraZeneca rrit nivelin e antitrupave kundër Omicron

schedule13:44 - 13 Janar, 2022

schedule 13:44 - 13 Janar, 2022

Sipas të dhënave të publikuara nga AstraZeneca, doza përforcuese e vaksinës rrit nivelin e antitrupave kundër Omicron, në krahasim me variantet e tjera si Beta, Delta, Alfa dhe Gama.  Kompania tha se gjetjet e saj “përforcojnë numrin në rritje të provave që mbështesin Vaxzevria si një dozë e tretë përforcuese, pavarësisht nga skemat e vaksinimit të provuara dhe të testuara”.

Një provë e madhe klinike në Mbretërinë e Bashkuar në dhjetor zbuloi se niveli i antitrupave pas marrjes së dozës përforcuese të AstraZeneca kishte shënuar rritje.

AstraZeneca dhe partnerët e saj prodhues kanë shpërndarë më shumë se 2.5 miliardë doza të vaksinës në mbarë botën, megjithëse vaksina nuk është miratuar në SHBA, ndërsa BioNTech-Pfizer kanë shpërndarë 2.6 miliardë doza vaksinash.

/abcnews.al