Pavarësisht nëse keni mjaft kohë ose vetëm gjysmë ore, mund ta organizoni kuzhinën tuaj në vetëm disa hapa. Dhe vendosni një urdhër që të mos duket se është përgjithmonë në një rrëmujë.
Shihni se çfarë nevojitet për organizimin e duhur të saj:
Pastroni banakun
Gjeni një vend të ri për të ruajtur të gjitha pajisjet që nuk përdorni në jetën tuaj të përditshme dhe që ende zënë vend në banakun tuaj të kuzhinës. Për shembull, nëse lani enët me dorë dhe nuk përdorni pjatalarëse, atëherë në vend që të vendosni enët e pastra në banak në një peshqir, blini një raft enësh prej çeliku inox që do t’ju kursejë hapësirë.
Pastroni produktet e pastrimit që keni në dollapin nën lavaman
Në këtë dollap kemi koshin e plehrave, zakonisht të gjitha amvisat mbajnë pastruesit tanë. Por a është koha ta hedhim? Vendosni se cilat doni të mbani dhe cilat pastrues dëshironi të hidhni tutje. Vendosni pjesën tjetër sipas llojit p.sh. për dyshemenë, për pluhurin etj.
Hidhni sirtarët
Po, këto janë sirtarët që ne shmangim hapjen për të marrë diçka dhe ne vetëm e hapim për të vendosur! Por a është “bllokuar” dhe tani nuk e dini se çfarë ka brenda? Pra, është më mirë ose t’i lësh ato në depo, ose t’i dhurosh ose t’i hedhësh larg.
Rregulloni frigoriferin
Ne e neglizhojmë, sepse përveç se është e mërzitshme, është edhe kohë. Por është e rëndësishme ta pastroni sepse është çështje higjene dhe ruajtje e duhur e ushqimit.
Fillimisht zbrazni dhe pastroni pjesën e brendshme ose me pak detergjent enësh ose natyrisht me uthull dhe ujë. Me një sfungjer pastroni plotësisht të gjitha sipërfaqet dhe raftet. Kur të keni mbaruar, përdorni një leckë të pastër ose betex (vetëm me ujë) për të hequr atë që ka mbetur në raftet dhe në fund fshijeni me një leckë të thatë ose letër kuzhine. Pastaj mund t’i vendosni produktet përsëri në vend. Tani është shansi për të hedhur atë që ka skaduar ose atë që nuk “të mbush syrin”. l.k./abcnews.al