Del në ankand makina e veçantë amerikane

schedule16:32 - 11 Tetor, 2021

schedule 16:32 - 11 Tetor, 2021

Një makinë e veçantë amerikane, e pas Luftës së Dytë Botërore ka dalë në ankand. Bëhet fjalë për mjetin e projektuar nga Gordon Buehrig.

U lançua në vitin 1934 si pasardhës i Speedster 125 dhe mban firmën e Gordon Buehrig. Speedster 851 i  mbingarkuar tejkaloi 160 km/orë. Auburn Speedster 851 , i cili ishte i ndotur në vorbullën e katastrofës financiare, arriti të regjistrojë rreth 150 shitje.

Kompania funksionoi për 4 vjet, deri në vitin 1937 kur  falimentoi. Auburn Boattail, u cilësua në vitin 1934 si një “kryevepër”. Linjat e trupit të tij, dhe veçanërisht pjesa e pasme, nënkuptonin aftësinë  për të arritur shpejtësi të madhe. Ishte një perlë e vërtetë mbi rrota për kohën. g.v/abcnews.al