Çfarë duhet të bëni nëse jeni të lodhur nga puna juaj

schedule10:43 - 3 Gusht, 2020

schedule 10:43 - 3 Gusht, 2020

Të qenit i mërzitur me punën tuaj nuk është shumë argëtuese dhe mund t’ju bëjë të ndjeheni keq. Puna kërkon shumë kohë dhe energji, kështu që ju doni të siguroheni që ajo që ju jeni duke bërë është e dobishme dhe e kënaqshme.

“Spelt times” ju sjell disa hapa se çfarë duhet të bëni nëse jeni të lodhur nga puna juaj:

Shënoni arsyet pse

Një hap i parë që mund të ndërmerrni kur jeni mërzitur me punën tuaj është të përcaktoni arsyet pse. Përndryshe, rrezikoni të mos zgjidhni problemin e vërtetë dhe të jeni të pakënaqur në një rol tjetër. Zbuloni saktësisht se çfarë ju shqetëson dhe nëse jeni të lumtur. Pasi të keni identifikuar çështjet, do të keni mundësi të zgjidhni ide për dilemën tuaj për të parë nëse mund t’i rregulloni dhe përmirësoni rrethanat. Ju dëshironi të konfirmoni se nuk janë emocionet që po ju bëjnë të merrni një vendim të nxituar në lidhje me karrierën tuaj për të cilën më vonë mund të pendoheni.

Bisedoni me shefin tuaj

Një tjetër ide e asaj që mund të bëni kur jeni mërzitur me punën tuaj është të bisedoni me shefin tuaj për atë që po ndodh me ju. Mbani një qëndrim dhe mendim pozitiv dhe adresoni problemin në fjalë. Për shembull, ndoshta është se nuk ndjeheni të sfiduar dhe dëshironi të merrni përgjegjësi shtesë. Ata mund të jenë në gjendje të punojnë me ju për të gjetur disa zgjidhje që do t’ju ndihmojnë të përfshiheni përsëri në vendin e punës. Shefi juaj mund të supozojë se jeni i lumtur dhe nuk është i vetëdijshëm që detyrat që ju kryeni janë nën nivelin tuaj të aftësive.

Merrni një projekt anësor

Nëse jeni të mërzitur me punën tuaj, atëherë mund të dëshironi të merrni një projekt anësor në punë. Pyetni bashkëpuntorët tuaj nëse ata kanë nevojë për ndihmë ose shefin tuaj për cilat nisma mund të jeni në gjendje të ofroni ndihmë me momentin. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të sfiduar veten dhe për të siguruar që jeni i zënë me punë. Ju mund të zbuloni detyra të reja që kënaqeni duke bërë ato që nuk mendoni se do të ishit mirë dhe tani doni të bëni më shumë në të ardhmen. Entuziazmi juaj dhe gatishmëria juaj për të marrë më shumë punë mund t’ju bëjnë gjithashtu të vëreni në vendin e punës dhe të ndihmoni në fillimin e karrierës tuaj.

Shkoni me pushime

Ju gjithashtu mund të dëshironi të vendosni të marrë pak kohë dhe të shkoni me pushime kur jeni i mërzitur me punën tuaj. Kjo do t’ju ofrojë mundësinë për të pastruar mendjen tuaj dhe të mendoni përmes qëllimeve tuaja profesionale dhe të karrierës në detaje pa shpërqendrime. Shikoni se si ndiheni pas udhëtimit tuaj dhe kur ktheheni në zyrë. Ju mund të keni punë duke pritur për ju që do t’ju ndihmojë të mërziteni më pak, ose mund të zbuloni se gjithçka që ju nevojitej ishte një shkëputje mendore nga zyra dhe kjo ishte arsyeja pse po ndjeheshit poshtë. Një hap larg situatës, në mënyrë që të mund të hidhni një vështrim objektiv në atë që po ndodh vërtet dhe të bëni një plan për atë që do të bëni për të siguruar një të ardhme më të mirë për veten tuaj në vendin e punës. /abcnews.al