Byroja Politike Dt 08.12.2017

schedule22:39 - 8 Dhjetor, 2017

schedule 22:39 - 8 Dhjetor, 2017

Revolucioni i rinisë shqiptare që çoi në përmbysjen e regjimit komunist në vend ishte tema e mbrëmjes në “Byro Politike” nga Juli Xhokaxhi.  “8 dhjetori 1990”, por edhe tek dhjetorët që pasuan. Çfarë ndodhi në këtë revolucion të rinisë shqiptare, cilat ishin aspiratat dhe a u realizuan ato?
Të ftuar në studio: Mark Marku, Arben Sulo, Arjan Manahasa dhe Blendi Gonxhi.
U diskutua mbi një paralelizëm me demokracinë sot dhe atë të para ‘90-ës. Sipas të ftuarve, ajo kryengritje ishte një lëvizje masivisht e emancipuar dhe rebelim ndaj një gjendjeje të mjerueshme.
Synimi atëherë ishte për liritë themelore dhe që populli shqiptar të kishte një vend në Europe jo vetëm gjeografikisht.
Tashmë një lëvizje idealiste e pakuptueshme për brezin e ri, lëvizja e studentëve të dhjetorit mbetet një ndërgjegjësimi i një populli të tërë./abcnews.al

 

https://youtu.be/F5SYGzjXbjg