BERZH përzgjedh Tiranën, financim për Bovillën

schedule16:28 - 19 Mars, 2018

schedule 16:28 - 19 Mars, 2018

Investimet për një furnizim më të mirë të qyetarëve të Tiranës me ujë do të nisin shumë shpejt. Kryebashkiaku Erion Veliaj nënshkroi me Drejtorin e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim per Shqipërinë marrëveshjen e financimit për dy projekte kryesore.

Sasia e filtrimit të ujit nga Bovilla do të dyfishohet, ndërsa në zonën e unazës së re nëTiranë, Yzberisht dhe Kashar do të ndërtohet një linjë e re për furnzimin e banorëve me ujë të pijshëm. Financimi do të kryhet nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Kryebashkiaku Erion Veliaj nënshkroi në Londër marrëveshjen e bashkëpunimit.

“Mezi pres të fillojmë menjëherë nga puna, si për të dyfishuar Bovillën në kapacitet filtrimi, si për të bërë magjistralen, e cila sjell ujë drejtpërdrejt nga Bovilla në një prej zonave më problematike të Tiranës, për t’u siguruar që brenda 5 viteve të mundësojmë ambicjen tonë dhe vendimet e rëndësishme që morëm në Këshillin Bashkiak, për t’i dhënë qytetit ujë 24 orë të pijshëm”

Drejtori i BERZH-it për Shqipërinë, Matteo Colangeli beri te ditur që kjo është hera e parë që banka financon një projekt bashkie, pa mbështetjen e buxhetit të shtetit.

“Ky është një projekt shumë i rëndësishëm për ne. Po financojmë investime të rëndësishme për të përmirësuar furnizimin me ujë të Tiranës. Për herë të parë në Shqipëri, po financojmë një projekt bashkie pa mbështetjen e buxhetit të shtetit. Kjo gjë është e rëndësishme, por me siguri po shikojmë të bashkëpunojmë më shumë me UKT dhe qytetin, për të realizuar më shumë investime dhe për të zbatuar agjendën e qytetit, për ta bërë Tiranën një hapësirë të gjelbër dhe më të qëndrueshme. Ky projekt i rëndësishëm u bë i mundur nga donacionet financiare të Fondit Special të BERZH-it, gjithashtu edhe  nga qeveria austriake”.

Kjo marreveshje bashkepunimi deklaroi kryebashkiaku Veliaj u dedikohet qytetarëve të Tiranës, të cilët janë treguar korrekt me detyrimet ndaj bashkisë./abcnews.al