Kjo përgjigje e ashpër e Bashës ka ardhur pasi kryeministrit Edi Rama tha se ndërtimi i shtëpive të qytetarëve të prekur nga tërmeti nuk u përfundua sipas parashikimeve paraprake, pasi ndikuan dhe vonesat e pandemisë, ndërsa shigjetoi dhe opozitën. Nga foltorja e Kuvendit Basha akuzoi Ramën se për 11 vite la të hapur një gropë në qendër të Tiranës që kundërmonte erë të keqe.