Atentati ndaj policëve në Elbasan, Suel Çela i pafajshëm, 11 vite burg për Xhaferrin e Bekteshin 

schedule17:09 - 20 Nëntor, 2019

schedule 17:09 - 20 Nëntor, 2019

Suel Çela shpallet i pafajshëm nga gjykata e krimeve të rënda për atentatin ndaj policëve në tregun agroushqimor në 18 shtator të 2017.  Sipas togave të zeza, prokuroria nuk paraqiti prova bindëse për të faktuar, se makina audi drejtohej nga Çela. Gjykata dënoi 5 vite burg Klemend Xhaferrin dhe me 6 vite burg Enea Bekteshin.

Gjykata për Krime të Rënda shpall të pafajshëm Suel Çelën, i akuzuar për përlasjen e mjetit të policisë tek tregu agro ushqimor në Elbasan në vitin 2017. Për këtë ngjarje, togat e zeza  kanë dënuar me 6 vite burg Enea Bekteshin dhe 5 vite burg  Klement Xhaferrin.

Sipas gjykatës, Prokuroria nuk ka arritur dot të vërtetojë me prova të qarta, përfshirjen e Suel Çelës në ngjarjen në tregun agro-ushqimor në Elbasan. Togat e zeza shprehen se, provat e gjetur në automjetin tip “Audi”, nuk tregojnë  nëse Suel Çela ka qenë ose jo në momentin e ngjarjes në automjet.

Trupa gjykuese e kryesuar nga Klodian Kurushi nuk është bindur për fajësinë e Suel Çelës, pasi edhe dëshmitë e dhena nga ana e punonjësve të polisë përpara gjykatës, kanë thënë se në makinë ishte vetëm një person, e ndërsa njëri prej policëve përjashtoi mundësine që në mjet të ishte Suel Çela. Sipas gjykatës, të gjitha provat tregojnë se Enea Bekteshi ka qenë në makinën Audi i vetëm dhe ka gjuajtur në drejtim të efektivëve, por pa ndihmën e askujt, gjë që përjashton akuzën e grupit të strukturuar kriminal.

Prokuroria për Krime të Rënda  kishte kerkuar dënimin e Çelës me 7 vite burg me argumentin ai ishte në drejtim te Audit, ndërsa Enea Bekteshi ishte pasagjer. Në makinen Audi është  gjetur një puro e fikur.

Nga analiza ADN ka rezultuar të ishte e Suel Celës. Prokurori renditi dëshmi, pamje filmike dhe rezultatet të ekspertimeve për materialet biologjike të gjetura në makinë, si prova kundër të pandehurve.

Këta tre persona u akuzua se në 18 shtator të 2017 në hyrje të Tregut Agroushqimor, kanë goditur makinën e policisë, duke vënë në rrezik jetën e zëvendësdrejtorit të qarkut Gjergj Oshafi dhe disa oficerëve të tjerë. /abcnews.al