Artistët: Shqetësuese dëmtimi i veprave të fondit të galerisë

schedule15:50 - 15 Janar, 2021

schedule 15:50 - 15 Janar, 2021

Artisti Maksim Bushi, ritakohet me veprën e krijuar ne vitin 1979 pas 30 vitesh ne Galerinë e Arteve .  Skulptura  me titull “Kabaja e Myzeqesë” e prezantuar  me rastin e hapjes së arkivit, është  teje e dëmtuar.

Bushi ngre si shqetësim mungesën e  mirëmbajtjes së veprave në galeri dhe vetë ofrohet,  për t’i restauruar skulpturat e të cilat i kanë gishtat e thyer dhe, pjesë të strukturës.

E plotë nga Leontina Nika: