Arkivi i Shtetit do të ketë bibliotekën e vet në janar 2020

schedule16:30 - 26 Shtator, 2019

schedule 16:30 - 26 Shtator, 2019

Arkivi qendror i Shtetit do të ketë bibliotekën e vet. Drejtori Ardi Bido thotë se biblioteka me mbi 10 mijë tituj, krahas materialit arkivor, do jetë në shërbim të studiuesve janarin e ardhshëm.

Akademia e Shkencave i dhuroi  arkivit te shtetit 600 libra kryesisht botime albanologjike të cilat i shtohen bibliotekës së këtij institucioni e cila është në proces rindërtimi.

Drejtori i arkivit Ardit Bido premton se brenda janarit te vitit te ardhshëm, do të jetë gati biblioteka e munguar  në arkiv me libra unikal.

Studiuesi Irakli Koçollari  thotë se ndërthurja e dokumentave dhe dorëshkrimeve, me vepra studimore bazuar në materialin arkivor është  me mjaft rëndësi për studiuesit që frekuentojnë arkivat.

Biblioteka e Arkivit të Shtetit numëron mbi 10 mijë tituj veprash arkivore, por edhe libra unikalë në gjuhë të vdekura si latine apo osmanishte. /ABC News Albania 24/7