Ambasadori Lu komenton rastin “Tahiri” në takimin me këshillin rinor të ambasadës

schedule11:07 - 26 Tetor, 2017

schedule 11:07 - 26 Tetor, 2017

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara ka lëshuar bombën e rradhës sërisht nga një aktivitet me Këshillin Rinor të Ambasadës. Në 27 vite ku vendi është përballur me problemin e turpshëm të politikanëve të fuqishëm nga e djathta dhe nga e majta që kanë kryer krime të tmerrshme dhe i kanë shpëtuar drejtësisë pa pushim – ka thënë ambasadori i cili është ndalur të komentojë çështjen Tahiri. Është jashtëzakonisht e rëndësishme që ju si drejtues të shoqërisë civile, ju si të rinj dhe qytetarë të Shqipërisë të zbuloni të vërtetën, ka thënë ai. Lu ka vazhduar duke i thënë të rinjve se ata mund të mos jenë prokurorë, apo gjyqtarë, por janë votues dhe janë ata të cilët i dhanë besimin këti personi si anëtar i lartë i kuvendit ndaj është përgjegjësi përsëri e tyre që të kërkojnë që publiku të dijë të vërtetën, është shprehur ai. Nëse është i pafajshëm njerësit duhet ta dijnë. Nëse është fajtor ai duhet të përballet me drejtësinë, ka përfunduar Lu.

 

https://youtu.be/9AYc-y-TQ1A