“Alpet shqiptare-traditë dhe mite”, prezantim i produkteve turistike karakteristike për zonën

schedule15:46 - 13 Korrik, 2018

schedule 15:46 - 13 Korrik, 2018

“Alpet shqiptare–traditë dhe mite”. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit prezantoi planin e zhivllimit të zonës, i cili do të bazohet në prezantimin e produkteve karakteristike.

Bukuritë natyrore, trashëgimia kulturore e historike e Alpeve shqiptare tërheq turistët e huaj ndonëse sezon plazhi. Rreth 99% e atyre që i vizitojnë në anketën e realizuar  nga Ministria e Mjedisit dhe Turizmit u përgjigjën se do t’ia rekomandonin këtë udhëtim dikujt tjetër ndonëse ndjejnë mungesën e informacionit si nga ana e popullsisë vendase, por edhe nga guidat turistike. Me miratimin e planit të Alpeve miratuar këtë vit zona hyn në një cikël të ri të zhvilimi të turizmit.

“Ka një paketë të plotë investimesh, por me investime tradicionale. Ajo që  kemi rënë dakord në Këshillin Kombëtar të Rregullimit të Territoritështë që  investimet të jenë të natyrës që t’i pranojë zona”.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit nxiti turoperatorët ta përfshijnë këtë zonë në guidat e tyre turistike për këtë i propozoi dhe lehtësi nga qeveria.

“A do duhet ne që turoperartorët të kenë tarifa lehtësuese dhe promovuese nga pikëpamja financiare për të shtuar numrin e turistëve në Alpe. ”

Ndërkohë banorëve të zonës, ministri Klosi iu bëri thirrje të investojnë në agroturizem si një mundësi për të thithur më shumë turistë dhe zhvillimin e ekonomisë së zonës. /abcnews.al