Acari në Kukës ngrin tregun

schedule14:50 - 16 Janar, 2019

schedule 14:50 - 16 Janar, 2019

Temperaturat e ulëta në Kukës kanë bërë që shumica e produkteve në tregun e madh të përfundojnë në plehra. Disa produkte kanë përfunduar me çmime minimale, por një pjesë tjetër iu është dyfishuar çmimi.

I ftohti ka boshatisur tregun në Kukës. Blerësit janë aq të paktë saqë shumica e prodhimit në shitje hidhet në plehra. Disa produkte po tregtohen me minimunim e vlerës. Por ka perime bazë çmimet e të cilave janë dyfishuar.

“Nuk ka lëvizje. Po nuk u hapën lëvizja e fshatrav, rrethinave nuk ka lëvizje, ngel edhe malli pa shit”.

Në Kukës, banorët janë mësuar me temperaturat nën zero megjithatë çmimi i lartë i drurëve për ngrohje i ka tkurrur.

“Jemi mësuar me të ftohtin, por edhe drutë me vështirësi i kemi marrë se shtrnjtë janë”.

Në Kukës nuk ka reshje bore, por netët janë acar. Hapja e rrugëve në territorine bashkisë është drejt përfundimit megjithatë zonat e thella po përballen me probleme të mëdha. Ka mungesë të ushqimeve për banorët dhe kafshët./abcnews.al