A ka përgjime PS-ja për PD-në? Flet Elona Gjebrea

schedule21:30 - 6 Qershor, 2019

schedule 21:30 - 6 Qershor, 2019

A ka PS-ja përgjime të ngjashme si ato që përmban dosja 339, për palën kundërshtare? Kjo pyetje iu bë në studion e “Mbrëmje Ide”, deputetes Elona Gjebrea, nga gazetarja Mirela Milori.

Por socialistja në përgjigjen e saj diplomatike u mundua të shpjegonte se nuk ishte në dijeni, por nuk e mohoi kategorikisht ekzistencën e të tilla përgjimeve.

Mirela Milori: Ditën e djeshme zoti Ulsi Manja doli dhe foli në emër të PS-së dhe pari një qëndrim. Diku mes rreshtave u la të kuptohej se “edhe ne kemi materiale të kësaj natyre, por nuk merremi me to”. Në fakt keni ju materiale të kësaj natyre të një krimi të supozuar elektoral apo të një krimi të mirëfilltë elektoral nga pala tjetër përballë kur ka qenë në pushtet, të ngjashme si ato që janë në  dosjen 339?

Elona Gjebrea: Gjithmonë interpretimet janë të ndryshme nga mënyra se si mund të shikohet një interviste e caktuar apo një deklaratë e caktuar.  Unë di të them që ne nuk merremi me përgjime dhe padyshim që i përbuzim përgjimet. Unë nuk mendoj se ka pasur me gjithë dëshirën për të patur ndonjë situatë aty brenda deklaratës. Ajo që ne jemi të interesuar është që kjo çështje të zbardhte sa më shpejt dhe kush ka përgjegjësi të shkojë përpara drejtësisë sa më shpejt. Kjo besoj se është në të mirën tonë, të publikut edhe të medias. 

Mirela Milori: Pavarësisht se ju nuk mund t’i merrni në konsideratë ka materiale të tilla, ekzistojnë materiale të tilla për palën përballë që ka të implikuar ish-ministra, ish-përfaqësues të lartë të PD-së të lidhur në një situatë të ngjashme?

Elona Gjebrea: Nuk jam në dijeni dhe sikurse e thashë ne nuk merremi me përgjime.

Mirela Milori: Unë iu pyes sepse ju keni qenë zv. ministre e Brendshme dhe dijeni…

Elona Gjebrea: Mund të dimë por kjo nuk do të thotë … nuk mendoj se ka diçka tjetër për të thënë në lidhje me këtë, me gjithë dëshirën tënde që të nxjerrësh diçka nga unë./abcnews.al