A ka një recetë suksesi për takimin e parë?

schedule14:29 - 6 Shtator, 2021

schedule 14:29 - 6 Shtator, 2021

Ai ju pëlqeu dhe u caktua takimi i parë. Padyshim që ju jeni të lumtur, ndoshta pak të mërzitur. Dora Minou, Psikologe Klinike ndan “sekretet” që do ta bëjnë këtë takim të parë të suksesshëm.

Të gjithë e kemi përjetuar stresin e takimit të parë, pavarësisht moshës. Është ndoshta basti i parë i madh që bëjmë për veten kur na pëlqen dikush. Ju mendoni se çfarë do të vishni, çfarë do të thoni për të bërë një përshtypje dhe më në fund përfundon të jetë një “provë” e vazhdueshme në mendjen tuaj për takimin para jush. Por a ndihmon kjo, apo krijon më shumë stres sesa keni nevojë?

Një grua ka gjithmonë në mendje të ngjall admirim dhe të dëshirohet nga gjinia e kundërt, megjithatë kur arrin në takimin e parë me dikë që i pëlqen, tashmë ka flirtim në atmosferë dhe në fakt është bërë hapi i parë.

Natyrisht që nuk ka “manual” për takimin e parë, megjithatë ne mund të nënvizojmë disa gjëra për të pasur një shans më të mirë suksesi.

Veshja -pamja e jashtme

Sigurisht që pamja dhe të qenit i rregulluar në fillim luajnë një rol të rëndësishëm. Sidoqoftë, është edhe më e rëndësishme të mbështesni atë që keni veshur dhe të ndiheni rehat me veten. Kështu që do të ishte mirë të mos kishit mendimin “çfarë do të donte të vishte”, por të zgjidhni diçka që do t’ju pëlqejë dhe do të ndiheni rehat me të.

Rëndësia në konsistencë

Tregon respekt dhe pjekuri. Nuk ka asnjë arsye për të qenë vonë për një takim për të bërë përshtypje, në fund të fundit do të donit që të ndodhte anasjelltas? Konsistenca tregon marrëdhënien tuaj me kohën, ju nxit ta menaxhoni më mirë dhe përveç kësaj nuk shkel kufijtë e tjetrit kur përpiqeni të jeni konsistent.

Vërtetësia

Nuk ka absolutisht asnjë arsye për të provuar të krijoni një imazh të veçantë për veten tuaj. Një marrëdhënie duhet të pranohet nga të dyja palët për të filluar. Ju keni një takim me dikë që ju pëlqen, por kjo ndodh edhe nga ana e tij dhe ai zgjodhi të dilte në një takim të parë me ju, sepse padyshim që ju pëlqen, kështu që zgjedhja është e dyanshme.

Kufizimet në komunikim

Askush nuk duhet të flasë për marrëdhëniet e tyre të mëparshme. Ne të gjithë bartim “historitë” tona, të cilat kontribuan në pjekurinë, të ndryshojnë shumë herë, por edhe evolucionin tonë. Kështu që nuk keni pse të flisni për marrëdhëniet tuaja të mëparshme, është e rëndësishme të qëndroni në “këtu dhe tani”. Në një zgjedhje të re nëse zhvillohet apo jo.

Problemet e punës nuk kanë nevojë të ndodhin në takimin tuaj të parë. Shpesh është e lodhshme që personi tjetër që dëshiron të takohet me ju të dëgjojë problemet e punës tuaj. Nuk i përket atij, të paktën në takimin tuaj të parë.

Shmangni thashethemet dhe monologun dhe jepini hapësirë ​​komunikimit kuptimplotë. Mundohuni të dëgjoni atë që personi tjetër ju thotë dhe mos e ndërprisni për të folur për tuajat. Jepini hapësirë ​​dhe kohë të dyve në diskutim në mënyrë që të arrini dialog dhe komunikim kuptimplotë.

Iniciativat dhe besimi

Merrni iniciativa, tregoni se çfarë ju pëlqen dhe çfarë jo, flisni për qëllimet, për ëndrrat pa u nxituar.

Besojini vetes dhe përpiquni të jeni të relaksuar. Edhe qëndrimi tregon shumë mesazhe. Është komunikim jo verbal. Nuk keni nevojë të dukeni të ngushtë dhe të shqetësuar. Spontaniteti dhe humori largojnë sikletin dhe krijojnë një atmosferë më të këndshme dhe të relaksuar./abcnews.al