A e kuptoni pse nuk keni kurrë para mjaftueshëm?

schedule15:25 - 3 Korrik, 2022

schedule 15:25 - 3 Korrik, 2022

Të bëhesh i pasur sigurisht që nuk është një gjë e lehtë. Nëse do të ishte, atëherë të gjithë do të ishim të pasur. Të bëhesh i pasur do të thotë të bësh shumë dhe ta heqësh atë.

Le të imagjinojmë një skenar hipotetik: Aristoteli Onasis është në zyrën e tij të madhe të zezë, ndërsa ndonjë punonjës i lartë e mbush me pesimizëm për të ardhmen me vërejtje të tipit “shkon, kaq, mbaroi”.

Kur mendojmë për kursimin, në shumicën e rasteve është për shkak se ne kemi vendosur një qëllim të madh në jetën tonë, si të kemi një shtëpi, një plan afatgjatë, p.sh. sigurimin e një jete të rehatshme në pleqëri, apo edhe një afat më të shkurtër, ëndrra, të tilla si një udhëtim.

Edhe pse kursimi ka kaq shumë vlerë për ne dhe njerëzit që duam, shumica e njerëzve mendojnë se është vetëm për ata pak, ata që kanë para të mjaftueshme. Realisht, kushdo mund të kursejë, pavarësisht moshës apo gjendjes financiare, për aq kohë sa dëshiron dhe ndjek taktikat e duhura që mjaftojnë për të rrëzuar mitet e kursimit.

Ky i fundit mbetet më i rëndësishmi. Pas më shumë se pesë vjet kërkimesh të mundimshme, duke ekzaminuar më shumë se 200 milionerë, autori dhe eksperti financiar Thomas Corley ka arritur në përfundimin se të pasurit me të vërtetë shmangin njerëzit vërtet pesimistë.

Nëse nuk ju bind, ekziston një punim i ri shkencor që do t’ju ndryshojë mendjen.

Pra, nëse keni ndërmend të bëheni shumë të suksesshëm dhe të fitoni shumë para, ndoshta do të ishte një ide e mirë që të largoni mendimet negative të përhershme nga jeta juaj./abcnews.al