A e dini pse duhet të pastroni tapetin e tualetit çdo javë

schedule12:19 - 11 Janar, 2022

schedule 12:19 - 11 Janar, 2022

Tapeti i tualetit mbledh shumë lagështi dhe prandaj duhet ta pastroni siç duhet. Mbi të rriten qindra mikrobe dhe myk, i cili është i dëmshëm për shëndetin tonë.

Tapeti i banjës fsheh në fibrat e tij shumë mikrobe që janë shumë të rrezikshme për shëndetin tonë. Kjo është për shkak se lagështia në banjë është e bllokuar në fibra veçanërisht pas një dushi.

1.Thajeni tapetin pas çdo dushi! Për të tharë tapetin tuaj duhet ta ajrosni atë pas çdo dushi. Vareni nga një varëse rrobash me grepa dhe më pas varni varësen në shina për perden e banjës. Përndryshe mund ta shpërndani në tarracë për 1-2 orë në mënyrë që të thahet plotësisht në mënyrë natyrale.

2.Hapni dritaret pas çdo dushi! Nëse hapni dritaret pas çdo dushi, do të shmangni akumulimin e tepërt të avullit të ujit në banjë. Në këtë mënyrë tapeti juaj do të thahet shumë më lehtë dhe më shpejt.

3.Lani tapetin e banjës çdo javë! Mund të duket një proces i mërzitshëm por është për të mirën tuaj. Lani tapetin një herë në javë për të hequr qafe mikrobet dhe mykun, veçanërisht nëse keni fëmijë të vegjël në shtëpi ose nëse familja përbëhet nga shumë anëtarë. Nëse nuk ka fëmijë të vegjël dhe kujdeseni për tapetin tuaj çdo ditë, atëherë mund ta lani një herë në muaj. Zgjidhni mënyrën e duhur të larjes bazuar në etiketën e tapetit tuaj pasi çdo material kërkon një mënyrë tjetër larjeje.

Këshillë: Kur lani tapetin tuaj, përdorni ujë të ftohtë në mënyrë që fijet e tij të mos lirohen. Përveç kësaj, uji i ftohtë do të mbajë të paprekur anën plastike të dyshekut. Uji shumë i nxehtë mund të dëmtojë anën plastike dhe fibrat, ndaj shmangeni atë./abcnews.al