Jeta është e ëmbël dhe tani pa privim dhe kalori, sugjeron mënyrën më të shëndetshme për të rrahur nxehtësinë e verës dhe për të shijuar kohën më të bukur të vitit në maksimum.
Çaj jeshil i akullt me xhenxhefil dhe nenexhik
PËRBËRËSIT:
1 lugë çaji për tryezë supë në pluhur të ëmbël
2 bustina me çaj jeshil
10 gr. xhenxhefil i freskët
10 gjethe nenexhik
200 ml (1 filxhan çaj) ujë
ZBATIMI
Në një tenxhere, zieni ujin, hiqeni nga zjarri dhe zhytni thasët me çaj jeshil, shtoni xhenxhefilin dhe gjethet e mentes dhe mbuloni tenxheren dhe lëreni të mbuluar për rreth 15 minuta. Me një sitë, kullojeni çajin duke shtrydhur përbërësit për të marrë të gjithë aromën e tyre dhe vendoseni në blender me kube akulli për tu rrahur. Shërbejeni në një gotë me akull, zbukurojeni me një fetë xhenxhefili dhe dy gjethe mente. Një tjetër recetë e preferuar pa sheqer dhe pa gluten falë produkteve Sëeet & Balance!
Ushqyesit:
Energjia 250 KJ
Proteinat 0,3 g
Karbohidratet 14,4 g
Nga të cilat sheqernat 1.3 g
I shëndoshë 0 g
Nga të cilat të ngopura 0 g
Fijet e ngrënshme 0 g
Kripë 0 g
/abcnews.al