Përveç zgjedhjes për të përgatitur receta të shpejta, atëherë, ne mund të zbatojmë masa të tjera paraprake. Le të shohim së bashku truket për të kursyer energji në kuzhinë.
Përdorni tenxheren me presion
Gjëja e parë që duhet të bëni, nëse nuk e keni tashmë një të tillë, është të merrni një tenxhere të bukur me presion. Shërben gjithashtu për të përgjysmuar kohën e gatimit të ushqimit. E cila është një avantazh i madh kur ju duhet të gatuani për një kohë të gjatë si mish të zier ose thjesht të zieni bishtaja.
Gatuani në avull
Një tjetër lloj gatimi që kursen para është zierja me avull. Për shembull, me një avullore, mund të gatuani disa ushqime në të njëjtën kohë.
Përdorni kapakun
Kapaku është i rëndësishëm në kuzhinë sepse ju lejon të reduktoni kohën e gatimit dhe të kurseni energjinë elektrike. Tenxheret dhe tiganët duhet të kenë kapakët e tyre dhe duhet të mbyllen fort. Kapaku, pra, është gjithashtu i nevojshëm për të ngrohur ushqimin, ose për ta mbajtur atë të nxehtë më gjatë, vetëm që të mos ndizni përsëri sobën.
Pritini përbërësit në copa më të vogla
Një tjetër truk për të shpejtuar gatimin është prerja e përbërësve në copa më të vogla. Pavarësisht nëse janë, për shembull, patate të skuqura ose pulë ose gjeldeti, prerja e tyre në copa të vogla ju lejon t’i gatuani ato në më pak kohë.
Përgatitni receta të shpejta
Vetëkuptohet se nga të gjitha recetat preferohet të përgatiten më të shpejtat, në mënyrë që soba të mos qëndrojë gjatë ndezur. Qoftë një meze, një pjatë e parë apo e dytë, madje edhe pjata anësore dhe ëmbëlsira, këshilla jonë është gjithmonë e njëjtë: përfitoni nga përgatitjet që nuk marrin më shumë se 10 minuta për t’u gatuar, por janë të shijshme në të njëjtën kohë./abcnews.al