Hudhra përdoret gjerësisht në kuzhinën orientale, për t’i dhënë ushqimit aromën e tij karakteristike intensive. Ajo përmban kalcium, hekur dhe vitamina, ndërsa efektet e saj terapeutike janë të panumërta.
Hulumtimet kanë vërtetuar efektivitetin e tij në rregullimin e presionit të gjakut dhe niveleve të lipideve në gjak.
Është gjithashtu, ndër të tjera, tonik dhe ndihmon në rikuperimin më të shpejtë nga infeksionet, përmirëson shëndetin e kockave dhe forcon nervat dhe zemrën.
Ditët e fundit, TikTok është bërë viral me një recetë që tregon se si mund të bëjmë lehtësisht dhe shpejt hudhrën e përhapur ose për bukën tonë ose ta përdorim si një përbërës bazë në një recetë tjetër.
Hashtagu #roastedgarlic “ka marrë flakë” ndërsa videot kanë miliona shikime.
Pra, si mund ta përgatisim hudhrën e pjekur?
Së pari, na duhet një kokë hudhër, një thikë, vaj ulliri, kripë dhe piper dhe barishte.
Procesi është si më poshtë:
Prisni pjesën e sipërme të kokës së hudhrës, në mënyrë që thelpinjtë të duken qartë.
I vendosim në letër alumini dhe i spërkasim me pak vaj ulliri, kripë e piper, rigon dhe çdo barishte të tjera që duam.
Hudhrën e mbështjellim me letër alumini dhe e pjekim në temperaturë të ulët (150°C) për rreth 3 orë.
Pasi të jetë gatuar, shtypeni sipër për të liruar pjesën e brendshme.
Në fund, e ruajmë dhe e përdorim kudo që dëshirojmë.
Shikoni një video më poshtë
@afnanrecipes يلي ما جربها بجرب #roastedgarlic #garlic #garlicbread #ثوم #خبز #recipe #foodie #fypシ #foru #foodtiktok #tiktokfood #وصفات #4u #learnontiktok #food ♬ 水に流して – Édith Piaf
/abcnews.al