Makaronat janë një nga ushqimet më të shpejtaa, të lehta dhe të gjithanshëm, që mund të gatuhen në shumë mënyra.
Të gjithë e dimë mënyrën tradicionale të përgatitjes së makaronave, e cila kërkon zierjen në tenxhere dhe njëkohësisht përgatitjen e salcës në një tenxhere tjetër, por videoja që vijon sugjeron një mënyrë alternative të gatimit të makaronave: të gjitha në të njëjtën tenxhere!
Ajo redukton kohën e gatimit, enët e përdorura dhe sigurisht larjen e enëve! Lexoni më poshtë përbërësit që ju nevojiten për të bërë spageti në një tenxhere. Videoja më poshtë ju tregon se si ta ekzekutoni recetën hap pas hapi.
Do t’ju duhet:
- 200 gr. spageti
- 200 gr. domate qershi, të prera në gjysmë
- 100 gr. gjethet e spinaqit
- 1 qepë e vogël, e grirë hollë ose në feta të holla
- 1 thelpi hudhër, e grirë imët
- 1 spec djegës, i grirë hollë
- disa gjethe të freskëta borziloku, të grira trashë
- 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
- 50 gr djathë sipas dëshirës tuaj, të grirë në rende
- kripë dhe piper
Zbatimi
Prisni fillimisht domatet qershi në gjysmë dhe grini imët qepën, hudhrën dhe specin djegës. Merrni një tenxhere të madhe dhe vendosni spagetin në qendër dhe vendosni qepën e grirë në të dyja anët.
Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën , specin djegës dhe sipër shtoni borzilokun e grirë imët. Shtoni vaj ulliri, kripë dhe piper dhe shtoni 600 ml ujë.
Vendoseni në zjarr mesatar dhe lëreni të vlojë. Për makaronat al dente gatuajini për rreth 9 minuta duke i përzier rregullisht me marrë. Për më shumë makarona të ziera, lërini për 10-11 minuta.
E heqim nga zjarri kur të ketë avulluar pjesa më e madhe e ujit dhe të krijohet një salcë e trashë.
Grini djathin, shtoni borzilok shtesë dhe kripë e piper sipas dëshirës.
Shërbejeni dhe oreks të mbarë! Ndani këtë recetë të lehtë spageti me miqtë tuaj!/abcnews.al