6 gabime që nuk duhet të bëni, nëse doni të jeni të pavaruara financiarisht!

schedule18:51 - 26 Janar, 2021

schedule 18:51 - 26 Janar, 2021

Të gjithë janë të fokusuar në pavarësinë finaniare të meshkujve, dhe shpesh ajo e grave kalon pa u vërejtur. Ne duam t’ju inkurajojmë t’i kushtoni më shumë vëmendje vetes dhe të kontrolloni sesa të mirë zonja jeni në menaxhimin e finanave tuaja.  Më poshtë keni disa këshilla, të gjërave që nuk dueht të bëni, nëse doni të jeni të pavaruara financiarisht.

Gabim № 1. Mbyllja e syve plotësisht

Gratë përpiqen shumë të kontrollojnë shpenzimet e tyre. Ata numërojnë blerjet në supermarkete, mbajnë një regjistër të shpenzimeve ditore dhe madje fajësojnë partnerët e tyre nëse nuk shprehin të njëjtin nivel të hollësisë.

Është e lavdërueshme nëse një grua është e vendosur të kontrollojë të gjitha shpenzimet e saj, por ajo gjithashtu duhet të mendojë për një shpërndarje të zgjuar të të ardhurave. Është më mirë të depozitoni 10% të pagës tuaj direkt në një llogari bankare dhe pjesën tjetër ta shpenzoni sipas planit tuaj mujor. Kjo do t’ju parandalojë të shtrëngoni rripin tuaj gjatë muajit dhe t’i mbani kursimet tuaja të paprekura.

Gabim № 2. Iluzion i pasurisë

Çdo grua di 101 mënyra për të kursyer para. Por ju nuk mund të shkurtoni shpenzimet tuaja në një minimum ekstrem. Gjërat e lira do të duhet të zëvendësohen ose rregullohen, dhe nuk do të shmangni shpenzimet e reja.

Në përgjithësi, një kursim ekstrem është një mënyrë e mirë për të jetuar nga një pagë në tjetrën. Padyshim që nuk është një strategji afatgjatë për menaxhimin e buxhetit tuaj. I detyruar në kufij të caktuar, një person përfundimisht nuk do të dalë kurrë prej tyre. Kështu që më mirë mendoni sesi mund të fitoni më shumë.

Gabimi № 3. “Çfarë është e imja është dhe e jotja”.

Një llogari kursimi familjare në bankë, një burrë që ju jep para për shpenzimet e përditshme, dhe pothuajse e gjithë pasuria e paraqitur nën emrin e tij është shumë më e lehtë … Nëse mund ta njihni jetën tuaj brenda këtyre linjave, të gjitha shenjat tregojnë për një bashkëpunim financiar varësia brenda familjes suaj. Në këtë rast, ju mund të mësoni shumë nga burri juaj. Vendosni këmbën për kursimet personale. Një buxhet familjar është një ide e shkëlqyeshme që nuk duhet t’i japë fund interesave tuaja.

Gabim № 4. Vetëmohim i vazhdueshëm

Sociologët britanikë u habitën nga rezultatet e hulumtimit të tyre që treguan sesi gratë beqare janë më të pasura se gratë e martuara, edhe nëse kanë të njëjtat të ardhura! Me fjalë të tjera, gratë beqare kanë më shumë para rezervë. Është e trishtueshme, por është një fakt: ne shpesh japim gjithçka në shtëpinë tonë dhe refuzojmë të blejmë edhe gjëra të vogla për veten tonë. E njëjta sjellje nuk është aq e zakonshme tek burrat sa tek gratë. Beqarë apo të martuar, ata gjithmonë kanë disa kursime për shpenzimet personale. Gratë duhet të mësojnë ta bëjnë gjithashtu.

Gabimi № 5. Rezistenca është e kotë

Kolegët tuaj ju kërkuan të merrni 50 dollarë për festën në zyrë, dhe miqtë tuaj ju ftuan në një natë jashtë në një vend shumë të zbukuruar. Pranimi i vazhdueshëm i ftesave të tilla do të ketë një ndikim të dëmshëm në buxhetin tuaj. Ka disa mënyra për të zgjidhur këtë problem. Së pari, mund të dilni me një arsye të mirë që do t’ju justifikojë. Sidoqoftë, shpjegimi i drejtpërdrejtë që nuk mund ta mbingarkoni buxhetin tuaj nuk do t’ju bëjë të dukeni keq në sytë e njerëzve. Ne e dimë që është më lehtë të thuhet sesa të bëhet, por është më mirë sesa të harxhosh shumë para vetëm për të kënaqur të tjerët. Këtu zbatohet një rregull shumë i rreptë: shpenzimet e papërballueshme ju çojnë drejt varfërisë.

Gabim № 6. Blerja impulsive

Shumë gra që punojnë u pëlqen të kapërcejnë emocionet e pakëndshme me pazar. Kujdes: mund të mos e vini re momentin i lumtur duke bërë pazare mund të kthehet në varësi. Është plotësisht në rregull të lehtësoni stresin në këtë mënyrë dhe të inkurajoni veten me një artikull të ri që keni ëndërruar të blini. Sidoqoftë, blerja e pakuptimtë e gjithçkaje që shihni gjatë një kohe emocionale nuk do të funksionojë në avantazhin tuaj. Kur bleni kështu, lehtë mund të kapeni nga truket e marketingut, duke përfshirë zbritjet dhe shitjet. Mallrat me cilësi të ulët do t’ju bëjnë të shpenzoni edhe më shumë për t’i rregulluar ato në të ardhmen. Jini të mençur: mos bëni blerje impulsive./e.b-abcnews.al