5 llojet e tradhtive të njohura nga ekspertët

schedule08:15 - 12 Gusht, 2022

schedule 08:15 - 12 Gusht, 2022

Çfarë veprimesh në fund të fundit përbëjnë pabesi është një pyetje e madhe që ende nuk ka marrë përgjigje. Gjithçka ka të bëjë me çdo person, rekrutuesit e tyre dhe moralin e tyre, ndaj të japësh një përgjigje nuk është një gjë kaq e thjeshtë.

Ekspertët, natyrisht, raportojnë se pabesi mund të konsiderohen edhe disa akte jo aq të paprecedentë, si për shembull një nga dy partnerët të bëjë seks me një person të tretë.

Shumë mund ta konsiderojnë një vështrim të thjeshtë ndaj dikujt tjetër si pabesi dhe të tjerët një mesazh ose një dalje. Përkufizimi i tradhtisë ndryshon nga çifti në çift. Por ka disa faktorë si fshehtësia, lidhja emocionale dhe mashtrimi i tjetrit që janë të përbashkët për të gjithë.

Megjithatë, përkufizimi i tradhtisë ndryshon nga çifti në çift, me ekspertët e seksit që këmbëngulin se 5 llojet e mëposhtme të tradhtisë nuk kanë nevojë për një palë të tretë për të ndodhur.

Pabesi fizike

Është forma më e dukshme e tradhtisë, por për të gjithë, pasi disa njerëz mendojnë se nëse bëjnë seks me një person të tretë, nuk është keq, sepse tërheqja fizike është një gjë dhe dashuria dhe emocionet janë tjetër. Megjithatë, sipas këshilltarit të marrëdhënieve Jo Barnett, marrëdhëniet fizike me një person tjetër jashtë lidhjes konsiderohen tradhti nëse partneri tjetër e sheh atë kështu.

Fantazitë seksuale

Është shumë normale të fantazoni për një person që ju pëlqen vizualisht, qoftë beqar apo në një lidhje. Por është tjetër gjë të mendosh për të gjithë ditën dhe të shkosh deri aty sa të gënjesh partnerin. Nëse p.sh. ti vazhdon te shkosh ne te njejtat vende te frekuentuara nga ai qe e admiron per bukurine e tij dhe e di ne çfare ore shkon dhe e genjen partnerin se ku je, dicka nuk shkon shume.

Ndjenjat e dashurisë për dikë tjetër

Nuk është aspak gjë e keqe të duash apo të kesh ndjenja pozitive për dikë tjetër gjatë një lidhjeje, as nuk është të kesh miq me të cilët ndihesh rehat. Problemi fillon aty ku nisin sekretet dhe ju takoni njerëz fshehurazi nga partneri juaj. Sidomos nëse është një person i caktuar që dëshironi ta shihni shpesh.

Kostot e fshehura

Ekspertët thonë se fshehja e shpenzimeve nga partneri, ndërkohë që keni një fond të përbashkët është pabesi. Problemi vjen kur shpenzimet prekin personin tjetër si dhe buxhetin tuaj të përbashkët.

Jeta e dyfishtë në rrjetet sociale

Kjo është një nga llojet më të zakonshme të tradhtisë këto ditë. Karakteristika më e zakonshme e këtij akti janë reagimet dhe përndjekja në profilet e ish-it, ndërsa e radhës është fakti që kaloni më shumë kohë në ekran sesa me partnerin. Por më e rënda nga të gjitha, që është pabesia, janë bisedat, lëvizjet dhe reagimet që bëhen fshehurazi nga tjetri dhe mund të çojnë në kontakt fizik./abcnews.al