3 mënyra si të gjeni këpucët ideale me takë, që mos t’ju dhembin këmbët!

schedule21:15 - 27 Janar, 2021

schedule 21:15 - 27 Janar, 2021

Takat e larta janë bërë shkak të shumë problemeve shëndetësore te gratë, përfshirë dhimbjet e shpinës. Por ajo që ju duhet të dini është se ka disa mënyra si të gjeni këpucë ideale me takë, të cilat nuk do t’ju shkaktojnë asnjë dhimbje dhe do t’ju bëjnë të ndiheni rehat.

  1. Lartësia e sigurt e takës për secilan lloj këmbe

Kjo metodë do t’ju ndihmojë të përcaktoni lartësinë më të shëndetshme të takave për t’u veshur për punë. Disa mjekë thonë se takat nuk duhet të jenë më të larta se 4 cm nëse i vishni çdo ditë.

  1. Gjatësia e përsosur e takës

Thelbi i kësaj formule është që takat e përsosura të jenë mjaft të larta për të krijuar një raport ideal të gjatësisë së këmbës me lartësinë (1.61).

  1. Lartësia maksimale e takave për t’u veshur gjatë natës

Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të përcaktoni lartësinë maksimale të takave tuaja për festa:

  • Uluni në një karrige me këmbën të zgjatur drejt.
  • Relaksoni këmbën, dhe mos tregoni gishtat e këmbëve.
  • Matni distancën nga thembra në majën e këmbës (siç tregohet në foto).
  • Kjo matje tregon pjerrësinë natyrore të këmbës suaj dhe lartësinë ideale të takave tuaja të party-ve.
  • Për shumicën e grave, lartësia maksimale e këpucëve për t’u veshur për një festë është nga 7 në 9 cm./e.b-abcnews.al