3 gabimet që bëjnë shoferët me kondicionerin në makina

schedule11:35 - 3 Gusht, 2022

schedule 11:35 - 3 Gusht, 2022

Përdorimi i kondicionerit gjatë verës është i pashmangshëm pasi vapa bëhet e padurueshme. Megjithatë, kur jeni në makinë, bëjmë disa gabime me kondicionerin që ndikojnë në shëndetin tonë. Shihni gabimet më të shpeshta që bëjnë shoferët me kondicionerin në makinat e tyre.

Ne nuk i vendosim kanalet e ajrit në pozicionin e duhur

Një gabim shumë themelor për funksionimin e ajrit të kondicionuar është se ne nuk i vendosim kanalet e ajrit në pozicionin e duhur dhe nuk zgjedhim rrjedhën e duhur të ajrit. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë nuk ndjejmë freski. Sipas ekspertëve nuk ka të bëjë me temperaturën, por në cilin drejtim rrjedh ajri në kabinë.

Ne ndezim menjëherë kondicionerin

Ky është një nga gabimet më të zakonshme. Lëvizja e parë që do të bëjmë duhet të jetë hapja e dyerve dhe dritareve për të lejuar ajrin e freskët. Kështu arrijmë të ulim ndjeshëm temperaturën në kabinën e pasagjerëve. Sapo temperatura të bjerë, shoferi mund të aktivizojë kondicionerin, i cili do të ketë një reagim të menjëhershëm.

Ne nuk i ndryshojmë filtrat kur nevojitet

A e dini se filtrat duhet t’i ndërroni në 15,000 ose 20,000 kilometra, nga njëra anë, për të siguruar rrjedhjen e duhur të ajrit, dhe nga ana tjetër, për të parandaluar rritjen e mikrobeve në filtër, të cilët nga ana tjetër do të kalojnë në kabinë? Gjithashtu do të ishte mirë të kryeni mirëmbajtjen e ajrit të kondicionuar një herë në vit në mënyrë që qarku i mbyllur të funksionojë më mirë. /abcnews.al