Ndonjëherë, edhe një grumbullimi i madh i njohurive të kuzhinës nuk mund t’ju mbrojnë nga gabimet zhgënjyese. Puna është se ne shpesh veprojmë sipas zakoneve tona dhe nuk i vëmë në dyshim metodat tona, duke besuar se është thjesht e pamundur të bëjmë më mirë. Për shkak të kësaj, petullat tona janë si gomë, orizi ynë është shumë ngjitës dhe mishi ynë i bluar rezulton i thatë dhe i fortë.
Ne vendosëm të kuptojmë se cilat gabime të përhapura na pengojnë të shijojmë shijen e kryeveprave tona të kuzhinës. Edhe siç rezulton, ato janë të gjitha shumë të lehta për t’u rregulluar.
Masën e petullave e përziejmë shumë fort.
Spërkasim kripë në një pjatë nga një distancë shumë e vogël.
Nuk e skuqim orizin para se ta gatuajmë.
Nuk e ngrohim sa duhet tiganin dhe vajin.
Përdorim lloje të ndryshme specash pa vend.
Ne harrojmë se jo të gjithë përbërësit duhet të futen të gjithë menjëherë në tenxhere.
Nuk e gërvishtim shtresën e sipërme të mishit që është ruajtur në frigorifer për një kohë të gjatë.
Ne përdorim të njëjtën lugë për lloje të ndryshme pjatash.
Përziejmë radhën e shtimit të barishteve të thata dhe të freskëta.
I shtojmë brumit kubikë gjalpë në vend që ta grijmë.
E përziejmë shumë intensivisht mishin e bluar.
Nuk e shpëlajmë orizin para se ta ziejmë.