Zgjatimi i bulevardit të ri, PD mbështet protestën e banorëve

schedule15:27 - 3 Dhjetor, 2018

schedule 15:27 - 3 Dhjetor, 2018

Banorët që u prekën banesat nga ndërtimi i lotit të tretë të bulevardit të ri në Tiranë kërkojnë dëmshpërblim për pronat e tyre. Në mbështetje të këtyre banorëve ishte deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku.  Në një komunikim me gazetarët ajo argumentoi pse opozita mbështet këtë çështje të qytetarëve.

“PD mbështet protestën e drejtë të këtyre banorëve për disa arsye. E para në dokumentet zyrtare të Bashkisë së Tiranës këtyre banorëve u ka dalë vlerësimi i pronës. Secili prej tyre ka dosje të tëra që kanë qenë në proces legalizimi. Një pjesë të tyre ne i kemi përgatitur dhe VKM-të dhe kanë marrë shpërblimin. Ndërkohë që sot qeveria në panik po zbaton dy standarde. Njërës palë i ka dhënë dëmshpërblimet ndërsa të tjerëve u thotë që për pesë ditë do të largohen ose tek banesat sociale ose duke marrë bonusin e qerasë”, tha Tabaku./abcnews.al