Zbulohet letra e Messit që i dërgoi presidentit të Barcelonës një vit më parë (FOTO LAJM)

schedule16:15 - 5 Shtator, 2021

schedule 16:15 - 5 Shtator, 2021

Lionel Messi i kishte dërguar një letër presidentit të atëhershëm të Barcelonës, Josep Maria Bartomeu që kërkonte largimin nga “Camp Nou”.

Më 24 gusht 2020, Messi dhe kampi i tij i bënë të qartë Bartomeut dhe bordit të tij se ai po planifikonte të largohej më 30 të atij muaji duke iu referuar një klauzole në kontratë që e lejonte atë të bëhej një agjent i lirë.

Letra e argjentinasit e cila është zbuluar nga Mundo Deportivo, tregon se vetë 22essi e nënshkroi dokumentin, pasi specifikoi kushtet e klauzolës që e lejuan atë të lirohej nga kontrata e tij.

Letra e plotë:

“I nderuar Z. Bartomeu:”

“Në këtë mënyrë, dhe në përputhje me dispozitat e pikës 3.1 të kontratës të datës 25 nëntor 2017, me këtë shpreh dëshirën time për të ndërprerë kontratën time të punës si futbollist profesionist me fuqi nga 30 gusht 2020.

“Unë e kuptoj që afati kohor i së drejtës së përfundimit të njëanshëm pa shkak të rregulluar nga klauzola e lartpërmendur duhet të interpretohet në përputhje me rrethanat e jashtëzakonshme në të cilat është zhvilluar sezoni i garave të futbollit 2019/20, për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme dhe situata e forcës madhore që rezulton nga pandemia COVID-19.

“Për shkak të këtyre rrethanave të jashtëzakonshme, sezoni i garave 2019/20 përfundoi dje, pa paragjykuar faktin se për ekipin tonë, ky përfundim u bë më 15 gusht, kur u kthyem në Barcelonë pas eliminimit tonë nga Liga e Kampionëve natën e 14 gushtit.

“Në çdo rast, brenda 10 ditëve pas përfundimit të sezonit dhe duke përmbushur kështu afatin e rënë dakord për ushtrimin e klauzolës së lartpërmendur 3.1., Në përputhje me kontratën materiale të marrëveshjes sonë, e cila duhet të interpretohet në përputhje me përjashtimin rrethanat e sezonit 2019/20, unë ushtroj të drejtën time për të përfunduar kontratën me efekt nga 30 gusht 2020, me pasojat e parashikuara në përcaktimin e lartpërmendur 3.1.

“Sinqerisht,

“Lionel Andres Messi”.