Skuqja e një veze është një nga gjërat themelore që mund të bëni në kuzhinë. Shanset për dështim janë të pakta. Por çfarë është ajo që do t’i bëjë vezët tona të mrekullueshme?
Përgjigja qëndron në një material që ekziston në kuzhinë dhe nuk do ta kishim imagjinuar kurrë se mund ta përdornim në vezë të skuqura . Kjo nuk është tjetër veçse uthull e bardhë.
Ndiqni hapat dhe nuk do të humbisni!
- Fillimisht hidhni 12 mm ujë dhe një lugë çaji uthull të bardhë në një tigan të cekët.
- Shtoni uthull sepse parandalon që e bardha e vezës të shpërndahet në të gjithë ujin gjatë gatimit.
- Shtojmë gjithashtu një majë kripë, e cila është opsionale, por do të ndihmojë në rritjen e aromës së vezëve.
- Më pas pakësoni ujin dhe uthullën derisa lëngjet të fillojnë të ziejnë.
- Më pas e thyejmë vezën në një sipërfaqe të sheshtë dhe e vendosim në një tas të vogël.
- Transferoni butësisht vezën nga tasi në lëngun që ziejë. Është e rëndësishme të mos përzieni ujin, pasi do të prishë formën e vezëve.
- Lërini vezët të ziejnë për dy deri në katër minuta, në varësi të nivelit të dëshiruar të gatimit./abcnews.al