VETTING/ Zotërit e ujit

schedule20:45 - 1 Dhjetor, 2020

schedule 20:45 - 1 Dhjetor, 2020

(VETTING)- 720 HEC-e mbi lumenjtë dhe përrenjtë e Shqipërisë; 37 prej tyre janë ndërtuar në zona të mbrojtura, parqe kombëtare; 105 të tjera kanë marrë leje për tu ndërtuar. Nisma “Shqipëria supërfuqi energjitike në Ballkan”,  pas 15 vitesh rezulton një dështim.

Premtimi i pambajtur i Rilindjes për anulimin e Koncesioneve për HECE-t. Nga 420 që la Berisha, qeveria Rama e çoi në 720 numrin e HEC-ve mbi lumenjtë e Shqipërisë.

Energjia e prodhuar prej këtyre veprave plotëson vetëm 20% të nevojave të vendit ndërsa dëmi që shkaktojnë në komunitet dhe mjedis është me përmasa të pariparueshme. Korrupsioni me dhënien e HEC-ve dhe mospërfillja e qeverive ndaj ambientalistëve dhe zërit të banorëve që mbeten pa ujë.

Ndiqni emisionin Vetting nga gazetarët Luli Progni dhe Xhevahir Zhabina: