Vërtet shqetësuese! Si të shpëtoni nga njerëzit që nuk pushojnë së foluri

schedule12:18 - 6 Gusht, 2020

schedule 12:18 - 6 Gusht, 2020

Të gjithë hasemi me njerëz që fillojnë të shprehin mendimet e tyre dhe nuk mund të ndalen. Fillimisht tregohemi të duruar duke i dëgjuar, por që më pas koha jonë e kufizuar na detyron që të largohemi.

Më poshtë, do të gjeni një listë me 8 këshilla të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të përfundoni çdo bisedë që ka shkuar shumë larg. Në pamje të parë, do të dukeni keq, por do të mësoni si të silleni me stil.

Të dëgjosh me edukatë

Hapi i parë është të dëgjoni me durim. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë po përpiqet t’ju tregojë ky person. Ndoshta, ekziston një mendim i rëndësishëm që ata po përpiqen të shprehin ose një ndjenjë që duhet të tregojnë. Nëse është diçka me të vërtetë e rëndësishme, fjalimi nuk duhet të zgjasë shumë.

Të pyesësh shpesh se cila është pika kryesore

Mund të ndodhë që personi thjesht të devijojë nga tema, të flasë më shumë për gjëra dhe detaje të parëndësishme. Në këtë rast, do të jetë mirë t’i kujtoni se cila është pika kryesore e bisedës suaj.

Të pyesni nëse mund t’i ndërprisni ato

Nëse pas të gjitha përpjekjeve tuaja të mëparshme për të përfunduar bisedën, ata ende nuk ndalojnë, atëherë mund  t’i pyesni ata me edukatë nëse ata e kanë problem nëse i ndërprisni. Disa prej tyre mund të kuptojnë se biseda është zgjatur për një kohë të gjatë dhe disa prej tyre mund t’ju kërkojnë t’i lejoni që ata të përfundojnë mendimin e tyre.

Ndërrimi i vendeve

Pasi t’i ndërpresë ata, mund t’i “ndërroni vendet”. Në vend që ta ndërpresësh bisedën plotësisht, mund të shtosh një koment për të. Shtimi i një historie të ngjashme të kotë për veten apo për dikë tjetër mund të ketë një efekt pozitiv. Do t’i bëni ata të provojnë se si ndiheni dhe ata mund të ndalojnë së foluri.

Duke u thënë atyre se nuk keni kohë

Duke u thënë atyre që nuk keni më kohë t’i dëgjoni ata, do të tregoni se jeni shumë të zënë në këtë moment dhe nuk mund të shqetësoheni më. Mund të shtoni që sa më shpejt që të keni përfunduar me punën tuaj, mund ta përfundoni bisedën. Dhe nëse ndodh që ata në të vërtetë kthehen për të përfunduar fjalimin e tyre, gjithmonë mund të thoni, “Jo tani, unë jam akoma i zënë”.

Marrëveshja për një kohë specifike bisede

Duke u kujtuar që ju keni një orar të zënë gjithashtu mund të bëjë punë. Në disa raste, madje mund të ankoheni për mungesën e kohës dhe sasinë e gjërave që duhet të bëhen. Nëse shihni se ata me të vërtetë duan të përfundojnë fjalimin e tyre, atëherë propozoni një kohë specifike kur mund ta bëni përsëri. Ndërsa e bëni këtë, ju mund të theksoni edhe një herë që nuk është aq e lehtë për ju që ta zgjidhni atë, pasi keni shumë punë për të bërë.

Duke treguar mospëlqimin tuaj

Nëse asnjë nga truket tuaja për të ndaluar fjalimin e tyre nuk funksionoi, atëherë thjesht mund të tregoni se nuk ju pëlqen situata. Gjuha juaj e trupit së bashku me shprehjen tuaj të mërzitur të fytyrës do t’u tregojë atyre se fjalimi i tyre nuk është më i mirëpritur.

Thjesht largohuni

Nëse arrihet në pikën ku ata po ju ndalojnë të bëni detyrat tuaja dhe të injoroni gjuhën e trupit tuaj, atëherë kjo mund të jetë një shenjë për ju.

Po, është koha të largohemi. Në fund të fundit, mjafton, ju keni jetën tuaj dhe gjërat në të cilat duhet të përqendroheni./abcnews.al