Ura e Ishmit e rrezikshme, banorët: Kalova sot ja hodha, nesër nuk dihet!

schedule14:45 - 29 Maj, 2022

schedule 14:45 - 29 Maj, 2022

Banorët e Kodër-Sukthit u gëzuan pasi rruga u rehabilitua. Por për të shkuar në Ishëm duhet të lënë pas këtë rrugë dhe të kalojnë përmes kësaj ure pasarelë që nuk u riparua pasi nuk ishte pjesë e projektit.

“Rrugën e bënë të mire, po urën e kemi problem.”

Sic duket dhe nga pamjet ura është e amotizuar. Dërrasat janë kalbur dhe në disa pjesë të saj ato mungojnë. Të pasigurta janë dhe barrierave anësore prej metali disa prej tyre janë dëmtuar.

“3 herë 4 herë në ditë kaloj, me marr më qafë miletin. Është këputur këtu është këputur, atje.”

Ura rrezikon këmbësorët, por dhe ata që kalojnë me automjete.

“Janë këputur shinat, vetëm kavot e mbajnë. Ura mbulon disa fshatra se banorët kanë dhe tokat këtej. Banorët e Fushë-Krujës dhe Laçit këtu kalojnë. Prandaj i bëjmë kërkesë qeverisë të na bëjë një urë betoni.”

Edhe banorët e Ishmit tregojnë se në këtë urë lëvizin me shumë frikë.

“Më cope-copë s’ka ku të shkojë, kalova sot ja hodha nesër nuk dihet.”

“Është urë, që në kohën e Enver Hoxhës, na ka ruajt zoti deri tani.”

Prej afërsisë me bregdetin turistët gjatë verës qarkullojnë përmes kësaj rruge dhe urës.

“Lidh nga Borzani deri tek Kepi I Rodonit. Është e domosdoshme si urë, po s’pyet njeri. Shumë kosovarë e shihnin në hartë kalonin këtu dhe ngeleshin në urë.” /abcnews.al/