Tre shenja që e keni lënë veten pas dore

schedule14:23 - 18 Nëntor, 2020

schedule 14:23 - 18 Nëntor, 2020

Të gjithë e dimë që mund të kujdesemi më mirë për të tjerët nëse kujdesemi më parë për veten. Ne duhet të jemi të mirë për t’u dhënë kujdes dhe dashuri sa më të mirë njerëzve që duam.

Sidoqoftë, nënat janë aq të përkushtuara në kujdesin për fëmijët e tyre, partnerët e tyre dhe shtëpinë, saqë shpesh margjinalizojnë veten e tyre. Këtu janë disa shenja që ju duhet t’i kushtoni më shumë vëmendje vetes dhe si ta bëni atë.

Ju nuk arrini të bëni gjithçka

Ka dy arsye pse nuk mund të bëni gjithçka që dëshironi. Arsyeja e parë është sepse lista për të bërë është shumë e gjatë (ju kujton diçka?) Dhe arsyeja e dytë është thjesht sepse ju e neglizhoni atë. Ju nuk jeni të interesuar të bëni punën tuaj sepse e dini që nuk do ta realizoni. Ju bëni shumë gjëra që nuk ju ngopin.

Shpesh jeni të lodhur ose të sëmurë

Ka raste kur askush nuk mund të heqë qafe gripin. Por ndonjëherë lodhja dhe gjendja e keqe ndodhin sepse nuk kujdesemi si duhet për veten tonë. Nëse nuk bëni gjumë të mjaftueshëm, mos hani mirë dhe mos pushoni sa duhet, është e natyrshme që ata të jenë të prirur ndaj sëmundjeve.

Keni zero durim

Kjo është shenja më e rëndësishme për një grua që ajo nuk i kushton mjaft kohë vetes. Shumicën e kohës ju filloni bisedat tuaja me nënat e tjera duke u thënë atyre sa ju irritojnë fëmijët tuaj ose sa të prapë dhe të pabindur janë. A keni menduar ndonjëherë se si është e mundur të ruani qetësinë dhe durimin tuaj kur ju vetë nuk keni kohë të “karikoni” bateritë tuaja? l.k/abcnews.al