Tre hapa të thjeshtë për të shmangur mashtrimet e “phishing”

schedule14:01 - 23 Janar, 2022

schedule 14:01 - 23 Janar, 2022

Gjithmonë kontaktoni bankën tuaj nëse besoni se jeni mashtruar!

Mashtrimet e phishing janë një problem gjithnjë e më serioz, veçanërisht pasi qytetarët po kryejnë gjithnjë e më shumë transaksionet e tyre në internet.

Mashtruesit mund t’i “peshkojnë” lehtësisht viktimat e tyre duke dërguar e-mail që ngjajnë me shërbimet e tyre bankare. Këto emaile u kërkojnë përdoruesve të fusin fjalëkalimet e tyre në një dritare të re, duke hequr kështu në mënyrë efektive të dhënat e tyre të hyrjes private në llogaritë e tyre bankare.

Por ekziston një mënyrë e thjeshtë për t’u siguruar që dikush të mos mashtrohet kurrë nga këto e-mail.

Gjëja më e rëndësishme është të ndiqni udhëzimet e bankës suaj zyrtare për këto çështje dhe t’i kontaktoni ato me telefon sapo të besoni se llogaria juaj bankare është komprometuar.

Këtu është një metodë hap pas hapi (përfshirë ndihmën vizuale) për të përcaktuar nëse një e-mail i dërguar nga banka juaj është me të vërtetë i ligjshëm.

  1. Mos e hapni emailin e dërguar. Shikoni lart majtas në të djathtë ku shfaqet një postë në kllapa. Kaloni mbi të dhe…

2. Nëse shfaqet një dritare pop-up, shikoni postën brenda saj. Nëse është në përputhje me bankën tuaj si në imazhin 2, ju jeni mirë të shkoni.

3. Nëse nuk është në përputhje me e-mailin tuaj të bankës, si në imazhin 3, është një mashtrim phishing. MOS E HAP E-mailin.