Tetovë, studentët protestë si në Tiranë

schedule15:33 - 19 Dhjetor, 2018

schedule 15:33 - 19 Dhjetor, 2018

Studentët në Tetovë kanë dalë për të dytën ditë rradhazi në protestë. Ata kërkojnë reforma themelore në arsimin e lartë. 15 janë kërkesat që kanë përgatitur e ia kanë drejtuar krerëve të institucioneve dhe drejtuesve të Universiteteve në gjuhën shqipe. Mes të tjerash studentët kërkojnë pavarësi akademike, transparencë dhe pjesëmarrje në vendimmarrje. Protesta u iniciua në rrjetet sociale nga të ashtuquajturat Lëvizja Studentore dhe Studentët e Revoltuar. Me pankarta e thirrje, studentët shprehen kundër korrupsionit dhe politizimit të arsimit të lartë në Maqedoni./abcnews.al