Sondazhet në Serbi: 52 % e popullsisë mbështesin anëtarësimin në BE

schedule15:30 - 27 Janar, 2018

schedule 15:30 - 27 Janar, 2018

Sipas sondazheve më të fundit 52 për qind e popullsisë serbe mbështet anëtarësimin e vendit në Bashkimin europian. Sondazhi është kryer nga ministria serbe për integrimin europian.

52 për qind e serbëve mbështesin anëtarësimin e vendit të tyre në Bashkimin europian; kjo sipas një sondazhi të fundit të organizuar nga ministria serbe për integrimin europian. Ministrja Jadranka Joksimovic u shpreh se ndihej shumë e kënaqur nga rezultati i sondazhit të cilin ministria e kryen cdo gjashtë muaj. Në dy sondazhet e fundit serbët që mbështesnin anëtarësimin ishin vetëm 47 për qind dhe 49 për qind. Ministrja serbe për integrimin europian u shpreh se prej kohësh në vend është kaluar pragu i 50 për qindëshit. Ajo shtoi se gjithnjë duke u bazuar në këtë sondazh, 65 për qind e të intervistuarveu shpreh në favor të procesit të reformave në vend pavarësisht nga negociatat për anëtarësim me Brukselin. Kjo sipas saj tregon se serbët duan një vend më modern dhe më efikas./abcnews.al