Sjell fat dhe krijon lidhje të forta, nëse po martoheni, vendoseni këtë bimë në buqetën dhe shtëpinë tuaj

schedule08:35 - 13 Gusht, 2022

schedule 08:35 - 13 Gusht, 2022

Duke qenë se po kalojmë sezonin e dasmave deshëm t’ju informojmë për bimët më të bukura për buqetën si dhe simbolikën që ka secila në traditën e nusërisë.

Bima e zambakut:

Nuk mund t’i thuash jo lules që është simboli i fundit i pastërtisë dhe elegancës. Kjo lule iu dha nga Kryeengjëlli Gabriel Virgjëreshës Mari dhe simbolika e saj është, siç mund ta kuptoni, e madhe. Një buqetë me zambakë me siguri do t’i lërë përshtypje të gjithëve ndërsa është ideale për ata që duan të kenë një thjeshtësi në dasmën e tyre.

Nëse keni ndërmend të jeni mbretëresha ditën e kurorëzimit, atëherë është më mirë të mos zgjidhni një buqetë me zambakë. Mund t’i gjeni në të bardhë, që është ngjyra më e zakonshme, por po aq mbresëlënëse janë ngjyrat rozë, të verdha, portokalli dhe vjollcë. Zambaku konsiderohet si një nga lulet më të njohura të dasmës.

Ajo që sjell errësirë ​​në një martesë

Me kalimin e shekujve, shumë tradita kanë ndryshuar në lidhje me ceremonitë e dasmës.

Në të kaluarën, natyrisht, kishte shumë masa paraprake nga të cilat çiftet e ardhshme kishin frikë. Ne jemi këtu për t’ju treguar të gjitha besëtytnitë “të çmendura” që ekzistojnë dhe për t’ju thënë se nuk besojmë në asnjë prej tyre. Ju?

  • Martesa të shtunën: Mund të jetë dita më e njohur e javës për t’u martuar, por sipas folklorit britanik, një martesë e së shtunës është fat i keq. Për të qenë edhe më “të sigurt” mos zgjidhni të martoheni më 13 maj, veçanërisht nëse kjo ditë bie edhe të shtunë.
  • Hedhja e një unaze gjatë ceremonisë: Tradita thotë se nëse dikush i bie një unazë gjatë ceremonisë, atëherë ai person do të vdesë. Kjo mund t’ju duket qesharake dhe sigurisht që është, por të lashtët i besonin gjëra të tilla dhe ishin shumë të kujdesshëm.
  • Përdorimi i mbiemrit të burrit para dasmës: Sado që dëshironi që ajo të bëhet zonja X, është mirë të përdorni mbiemrin tuaj përpara ceremonisë. Tradita thotë se nëse nuk e ndiqni këtë këshillë, martesa përfundimisht do të dështojë./abcnews.al