Sipas studiuesve, James Bond është një alkoolist

schedule22:52 - 14 Tetor, 2021

schedule 22:52 - 14 Tetor, 2021

Studiuesit në Zelandën e Re kanë kryer një hetim të çuditshëm në marrëdhënien e James Bond me alkoolin.

Studiuesit e Zelandës së Re e karakterizojnë James Bond si një alkoolist. Agjenti Sekret 007 ka pirë gjithsej 109 pije në 24 filma, mesatarisht 4.5 pije për film.

Kjo është sipas hulumtimit të Universitetit të Otago në Zelandën e Re. Rekordi i agjentit sekret britanik është në filmin Quantum Solace të vitit 2008, kur Daniel Craig konsumoi 24 njësi alkool në një takim, një sasi që mund të vriste edhe disa njerëz.

“James Bond ka pirë shumë dhe pa ndërprerje gjatë gjashtë dekadave të fundit,” thanë studiuesit.

Sipas akademikëve, varësia kronike e James Bond nga alkooli e çon atë të marrë vendime të gabuara! Në të njëjtën kohë, ata zbuluan se 007 angazhohet në sjellje të rrezikshme ndërsa ndikohet nga alkooli. Midis tyre janë betejat fizike por edhe drejtimi i rrezikshëm me shpejtësi të madhe.

Autorët e studimit përfundojnë me një vëzhgim në MI6 duke thënë se ata duhet të jenë më përgjegjës për punën e James Bond duke u kujdesur për të kontrolluar dhe zvogëluar nivelet e tij të stresit./abcnews.al