Si të zgjoheni pa u mbështetur te alarmi

schedule16:34 - 29 Prill, 2021

schedule 16:34 - 29 Prill, 2021

Shumë njerëz e kanë shumë të vështirë të zgjohen në kohën e zakonshme pa përdorur një alarm, tingulli i lartë i të cilit shkakton zgjimin dhe shqetësimin e të gjithë anëtarëve të familjes, të moshuar ose të ri. Kështu që ekspertët e gjumit paraqitën një truk të zgjuar që ju ndihmon të zgjoheni herët në mëngjes, pa nevojën e një ore me zile me aktivitet dhe gjallëri të madhe.

Zgjimi pa orë alarmi

Shkoni në shtrat në kohën e zakonshme; Për të bërë orët e gjumit që i nevojiten trupit tuaj, dhe të ndiqni një rutinë edhe gjatë festave publike, ose kur nuk jeni të përgjumur; Kështu që bëhet më afër normales.

Para se të shkoni në shtrat, mendoni se doni të zgjoheni në kohë dhe jepini vetes udhëzime të qarta dhe të rrepta për tu zgjuar në mëngjes.

Ekspertët këshillojnë që të mos bëni një sy gjumë në mesditë; Për të shmangur prishjen e mekanizmit të rregulluar të gjumit nëse doni të zgjoheni pa alarm.

Menjëherë pas zgjimit, rekomandohet që të zgjatni gjymtyrët për disa minuta dhe të ngriheni nga shtrati shumë i qetë përpara se të lani./abcnews.al