Si të refuzoni me mirësjellje dikë që nuk ju intereson

schedule13:09 - 6 Shkurt, 2023

schedule 13:09 - 6 Shkurt, 2023

Të gjithë kanë qenë në pozitën e vështirë për të refuzuar një person, por një çështje është se si e bëjmë atë. Sigurisht, ne duhet të jemi të sjellshëm me personin tjetër dhe të ndershëm. Kjo është rruga e duhur, por është gjithmonë e vështirë. Pra, gjeni këshillat më të mira për t’i thënë dikujt që nuk jeni të interesuar:

Mënyra se si e shprehni është shumë e rëndësishme.

Para se të filloni se si do ta bëni atë, mendoni se si do të preferonit t’ju thonë. Dëshironi që ata t’ju tregojnë përmes një mesazhi në celularin tuaj, në rrjetet sociale, personalisht ose me një telefonatë?

Fraza që mund të ndihmojë

Edhe pse çështja nuk është të zgjasni refuzimin, duhet të jepni një shpjegim të qartë në mënyrë që edhe ai/ajo t’i japë fund. Disa fraza që mund të thuash janë: “Të vlerësoj shumë, por nuk mendoj se jemi në të njëjtën fazë të jetës sonë”. Shmangni klishetë, pasi ato do të intensifikojnë atmosferën. Megjithatë, mund ta theksoni veten duke thënë: “Duhet të isha më i qartë se nuk mund të përballoj një lidhje më serioze”.

Jini specifik në atë që thoni

Kini parasysh se në momentin që bashkëbiseduesi juaj dëgjon fjalinë “Nuk jam i interesuar”, mund të fillojë të mendojë për dhjetëra gjëra të ndryshme. Ndaj është më mirë të mos e vështirësoni momentin duke folur pa pushim për mendimet tuaja. Në një moment, duke qenë se keni mbajtur kontakte, mund të jeni të sinqertë se pse nuk dëshironit të vazhdoni takimin.

Mos harroni se ndershmëria dhe mirësia do të vlerësohen në fund, ose të paktën kështu shpresojmë!/abcnews.al