Si të përdorim vetëdijen për të rritur besimin

schedule15:06 - 30 Mars, 2021

schedule 15:06 - 30 Mars, 2021

Nga Revista Forbes

Ne të gjithë njohim njerëz që duken shumë të sigurt në vete dhe të aftë për të marrë përsipër çdo sfië. Gjithashtu, shumë prej nesh aspirojnë të jenë të tillë sesa vetëm të duken si të sigurt. Megjithatë, shpesh kemi mungesë besimi, ndihemi të vetëdijshëm dhe hezitojmë të marrin sfida të reja, qoftë duke folur në publik, duke ngjitur malin e Kilimanxharos apo duke bërë një punë të re përtej zonës tuaj të rehatisë.

Të jesh “i vetëdijshëm për veten” mund të mendohet si e kundërta e besimit. Sa më shumë të jemi të vetëdijshëm, aq më pak të sigurt ndihemi. Sa më pak të vetëdijshëm të jemi, aq më të sigurt mund të bëhemi.

Si mund ta përdorim vetëdijen tonë për të rritur besimin dhe për të arritur atë që duket e pamundur?

Duke prezantuar velat e besimit, Michael Neill, në librin e tij “Krijimi i së pamundurës”, përdor një metaforë të varkave me vela, ku gjithçka që duhet të bëjmë është të shpalosim velat, të drejtojmë varkën në drejtimin e përgjithshëm ku duam të shkojmë dhe të kemi besim në erë .

Për të rritur besimin tonë, ne duhet të bëjmë diçka ndryshe dhe të mendojmë ndryshe. Ne duhet të heqim dorë nga frika e pasqyruar në personalitetin tonë, katastrofat e mëparshme dhe egon tonë. Kur mund të ndalojmë së menduari për veten të vogël, pasiguritë tona dhe të gjitha ato mendime negative që dalin kur jemi të vetëdijshëm, atëherë shfaqet besimi ynë natyror. Ne mund të ndryshojmë atë që mendojmë se jemi dhe të bëhemi ata që duam në të vërtetë.

Këtu janë tre mënyra për të rritur besimin tuaj:

1. Eliminoni vetëdijen për veten

Ndaloni së menduari për të gjitha gjërat që mund të shkojnë keq ose që kanë shkuar keq në të kaluarën, dhe lini të ikë egoja tuaj. Filloni të përqendroheni në ndikimin pozitiv që mund të keni tek ata që ju rrethojnë.

2. Praktikohuni, praktikohuni, praktikohuni

Praktika është shumë e rëndësishme në çdo fushë. Provat kanë vendin e tyre në artet skenike, por për udhëheqësin e biznesit, praktika do të thotë më shumë sesa përgatitje; do të thotë të praktikosh zanatin në situata reale.

3. Kultivoni besimin

Gjithçka fillon me besimin; besim se është e mundur, besim se gjërat nuk do të shkojnë keq, besim se do të arrini të pamundurën. Kultivimi i besimit na lejon të jemi më pak të vetëdijshëm për veten dhe më të vetëdijshëm për ndikimin tonë te të tjerët.

Besimi nuk vjen nga të dish saktësisht se çfarë do të ndodhë. Vjen nga besimi i vetëdijshëm se çfarëdo që të ndodhë, besimi ynë natyror do të tejkalojë vetëdijen tonë dhe frikën e dështimit. Duke u bërë më të vetëdijshëm për veten tonë të vërtetë dhe duke praktikuar profesionin tonë, ne mund të rrisim besimin dhe të jemi më të mirë./e.b-abcnews.al