Si ta përmirësoni jetën tuaj seksuale kur dëshironi gjëra të ndryshme në shtrat

schedule19:16 - 20 Janar, 2022

schedule 19:16 - 20 Janar, 2022

Nëse marrëdhëniet seksuale me partnerin tuaj janë ulur muajt apo vitet e fundit, nuk jeni vetëm. Sipas një studimi nga Instituti Kinsey i Universitetit të Indianës, i cili ekzaminoi sjelljen seksuale të 1559 të rriturve në Amerikë, pothuajse gjysma e tyre raportuan se kishin bërë shumë më pak seks që nga fillimi i pandemisë.

Nëse mendoni se marrëdhënia juaj ka mbetur prapa në këtë fushë për shkak të ndryshimeve në humorin tonë dhe ndryshimeve që mund të kenë nivelet tuaja të libidos me ato të partnerit tuaj, mund të ketë një zgjidhje. Psikologu dhe studiuesi i seksit Justin Lehmiller sugjeron dy mënyra për t’u përballur me situatën dhe madje i nxit çiftet të mos e shtyjnë pjesën e intimitetit seksual, derisa të jenë “përsëri në të njëjtin nivel”. Në vend të kësaj, ai u sugjeron partnerëve, libidoja e të cilëve po “kalon një krizë” të përmirësojnë komunikimin mes tyre dhe të përpiqen të kenë seks të planifikuar.

Jini të qartë me nevojat dhe dëshirat tuaja

Sipas Lehmiller, kur një pjesëtar i çiftit nuk është i disponuar për seks aq sa partneri i tyre, ata mund të ndihen të turpëruar ose të shqetësuar. Nëse kjo ndodh shanset për t’u takuar reduktohen në minimum dhe çifti do ta ketë veçanërisht të vështirë ta zgjidhë çështjen. Për këtë arsye ai sugjeron që çështjen e libidos së ulët ta shohim në tërësi në çift dhe jo si një çështje individuale.

Diskutoni me partnerin tuaj faktorët që mund të ndikojnë në jetën dhe dëshirën tuaj seksuale. Stresi në punë, çështjet dhe përgjegjësitë familjare, ankthi i performancës dhe problemet shëndetësore janë disa faktorë që e pengojnë një person të punojë në dhomën e gjumit.

Në të njëjtën kohë, përveç asaj që ju mban larg humorit intensiv seksual, psikologu sugjeron që të diskutoni edhe atë që ju bën të ndiheni bukur kur takon partnerin në mënyrë erotike . “Është normale të mos duash të bësh seks kur nuk i plotëson nevojat dhe dëshirat e tua. “Por nëse përmirësoni cilësinë e seksit që keni, duke komunikuar nevojat tuaja, do të përmirësoni edhe frekuencën që dëshironi” , thotë ai konkretisht.

Zëvendësoni seksin spontan me seks të planifikuar

Mund të tingëllojë paksa oksimoronike pasi askush nuk mund të vendosë një program në dëshirat e tij, por psikologia beson se seksi i bazuar në një program mund të funksionojë shumë pozitivisht për çiftin.

“Kur seksi është i planifikuar, ne mund të planifikojmë pjesën tjetër të ditës rreth tij, kështu që do të kemi shumë më pak faktorë që të na shpërqendrojnë ose të na ndërpresin. Përveç kësaj, planifikimi i mundëson çiftit të përgatitet më mirë, ndërkohë që kjo pritje intensifikon dëshirën për seks ” , përfundon Lehmiller./abcnews.al