Si e tregon një foshnje dashurinë e tij për ju

schedule09:35 - 23 Tetor, 2020

schedule 09:35 - 23 Tetor, 2020

Foshnja nuk mund të flasë, kështu që ai mund të shprehë me fjalë dashurinë e tij për ju. Dhe ka shumë nëna të reja, kryesisht, të cilat pyesin nëse foshnja e tyre i do ata dhe si ata mund ta kuptojnë atë, pasi ata nuk mund të komunikojnë me të folurit.

Sidoqoftë, foshnja juaj ju shpreh dashurinë e tij përmes shenjave. Shikoni më poshtë pesë karakteristika:

Ai e di që ju jeni nëna e tij

E megjithatë, siç thekson Alison Gopnik, një autor dhe profesor i njohur i psikologjisë në Universitetin e Berkeley, në vetëm disa javë, foshnja është në gjendje të njohë se kush kujdeset për të. Në fakt, në një eksperiment të lidhur, ata vendosën një fëmijë të porsalindur midis dy jastëkëve që ushqejnë me gji. Njëri i përkiste nënës së tij dhe foshnja me aromën e tij shkoi te jastëku i saj, duke provuar se ai e njeh erën e saj dhe e preferon atë.

Ai ju buzëqesh

Ekziston një pikëpamje që foshnjat nuk buzëqeshin dhe kur kjo ndodh, është një refleks. Sidoqoftë, nuk është kështu, pasi që sipas hulumtimeve përkatëse, buzëqeshja e foshnjës mund të nënkuptojë shumë më tepër sesa refleks. Sipas ekspertëve, kjo buzëqeshje e çastit është një reflektim i buzëqeshjes tuaj. Dhe instiktivisht ai krijon një lidhje të fortë ose me nënën ose me babanë e tij.

Ai ju shikon intensivisht

Që nga lindja foshnja është në gjendje të njohë zërin dhe erën e nënës së tij. Ndërsa  foshnja përpiqet të ndërthurë dy të mësipërmet me figurën, kështu që ai vëzhgon fytyrën e nënës së tij me këmbëngulje, në mënyrë që ai ta mësojë përmendësh atë.

Ju jep përqafime të vogla

Rreth vitit të parë, fëmija juaj do të fillojë t’ju japë puthje të vogla. Dhe kjo është forma më e mirë e shprehjes së dashurisë së tij për ju.

Ai shtrin krahët

Rreth muajit të gjashtë, foshnja fillon t’ju shtrijë dorën për t’ju përqafuar. Dhe kjo është gjithashtu një formë e shprehjes së dashurisë së tij për ju. l.k/abcnews.al