Si e kontrollon një burrë gruan?

schedule22:39 - 28 Shtator, 2021

schedule 22:39 - 28 Shtator, 2021

Një grua ka nevojë për mbështetjen dhe inkurajimin e partnerit të saj në jetën e saj të punës si ajo, ku ajo i siguron atij mbështetje, dashuri, kujdes dhe inkurajim në punën e tij. Njoftojeni atë se nuk është e rëndësishme dhe se është humbje kohe. Burri duhet të qëndrojë pranë partnerit të tij, ta ndihmojë dhe ta mbështesë atë për të arritur sukses në punën e saj, dhe ai gjithashtu duhet të kuptojë se suksesi i saj është suksesi i tij dhe anasjelltas pasi ata janë një çift.

Kontrollin dhe personalitetin

Vetja është ndërtuar për të dashur kontrollin dhe me këtë nuk dua të them vetëm njerëzit, pasi të gjitha krijesat përpiqen të jenë elementi dominues në speciet e tyre. Por njeriu ka intelekt dhe ka vendosur udhëzimet ligjore me anë të të cilave drejtohet jeta e tij. Kontrolli u kufizua nga të drejtat dhe detyrat dhe u dekorua me moral të mirë.

Dashuria për kontrollin fillon që nga fëmijëria e hershme, i riu dëshiron të ketë nënën e tij vetëm për veten e tij, dhe përpiqet të marrë lodra vetëm për të, dhe kështu me radhë. Por familja dhe arsimi janë faktori vendimtar në zhvillimin e dashurisë për kontroll, pozitiv apo negativ.

Kontrolli midis të mirat dhe të këqijat

Kontrolli nuk është domosdoshmërisht një cilësi e keqe, kërkohet në shumë situata. Është e detyrueshme në personalitetin e çdo administratori ose zyrtari, siç është drejtori i një kompanie ose shkolle, për shembull, dhe mungesa e tij rezulton në shmangien e punës, neglizhencë dhe neglizhencë. Është gjithashtu e nevojshme të kontrollohet çdo baba dhe nënë, përndryshe shtëpia do të bëhet si një xhungël pa ligje ose pengesa, dhe fëmijët do të humbasin pa asnjë mbikëqyrje për t’i mbajtur ata përgjegjës, dhe secili prej tyre do të jetojë sipas tekave të tij.

Por nëse kontrolli kthehet në arbitraritet dhe intolerancë, kthehet në një karakteristikë të qortueshme dhe të qortueshme, kështu që kushdo që dëshiron t’i zbatojë fjalët e tij pa diskutim. Ndër llojet më të këqija të dominimit është ai që shoqërohet me dhunë, ulërima dhe të folur të turpshëm.

Dominimi tek burrat dhe gratë

Siç e përmendëm më parë, Zoti  e ka kontrolluar jetën me të drejta dhe detyra, dhe kushdo që i shkel ato krijon një çekuilibër. Një nga detyrat e një burri është kujdestaria dhe një nga të drejtat e tij është bindja, dhe koncepti i kujdestarisë nuk është kurrë kontroll. Disa burra besojnë se burrëria e tyre mund të arrihet vetëm duke pasur kontroll të plotë mbi të gjithë rreth tyre, veçanërisht gratë, duke menduar se mendimi i tyre është i plotë dhe nuk ka asnjë defekt në të, dhe çdo vend për diskutim ose modifikim refuzohet plotësisht. Disa prej tyre mund të shkojnë shumë larg në eliminimin e personaliteteve të atyre që janë pranë tyre, pasi një person i kësaj kategorie imponon opinionin e tij ndaj familjes së tij në çdo të madhe dhe të vogël, duke specifikuar llojin e ushqimit, veshjeve, hobi, miqve, daljeve dhe hyrja dhe gjithçka, atëherë ai nuk u lë atyre asnjë privatësi ose veçori individuale dhe ky është një veprim i gabuar dhe ekstremiste.

Sa i përket gruas, dashuria e saj për kontrollin buron nga besimi i saj se asaj do t’i bëhet padrejtësi nëse nuk e imponon mendimin e saj. Por gjëja e turpshme është që një grua të tërhiqet dhe të shkelë rolin e saj natyror për të tërhequr burrin mbi punën dhe detyrat e tij. Një nga manifestimet më jonormale është ta shohësh burrin të nënshtruar, pa personalitet, dhe zëri i tij vështirë se dëgjohet nën kontrollin e gruas. Ky pozicion nuk i kënaq as burrat dhe as gratë.

Përfitimet e një burri që kontrollon gruan e tij

Shumë gra besojnë se të drejtat e grave konsistojnë në të qenit të padisiplinuar dhe të pakontrollueshëm nga një krijesë. Fatkeqësisht, kjo ide buron nga shtypja e dëshirave të shoqërisë gjatë gjithë jetës së saj. Gratë arabe nuk kanë mësuar ende se si të moderojnë marrëdhëniet e tyre midis burrave dhe grave. Burri arab nuk ka mësuar ende se si ta kontrollojë gruan pa thyer dinjitetin dhe ndjenjat e saj. Dhe gratë kanë të drejtë në fjalën “kontroll”, sepse shpesh nënkupton kontroll me forcë, ajo thjesht nuk e gjeti këtë njeri që kontrollon dashurinë. Le të shpjegojmë disa nga përfitimet më të rëndësishme të kontrollit “të duhur” të një burri në shtëpi mbi gruan e tij.

Kontrolli i njeriut jep një ekuilibër

Siç thotë shprehja popullore: “Një anije me dy koka fundoset.” Është gjithashtu rasti në shtëpi, nuk është e përshtatshme të kesh dy udhëheqës. Ekziston një ndryshim midis udhëheqjes direkte dhe konsultimit. Është e drejtë e gruas të diskutojë për burrin e saj në çdo vendim, dhe ai duhet të përgjigjet dhe të sqarojë këndvështrimin e tij në mënyrë që ata të mund të marrin vendimin së bashku. Por vështirësia dhe shpejtësia e jetës kërkon vendime të menjëhershme nga burri, dhe gruaja duhet ta mbështesë atë në vendimin e tij, edhe nëse ajo nuk pajtohet. Dhe pastaj nëse ajo kishte kohë për të folur me të. Rregullimi i saktë që parandalon shpërbërjen e familjes
Nga ana tjetër, kontrolli i burrit nuk e fshin kontrollin e gruas në zonën dhe përvojën e saj. Një burrë duhet të jetë i vetëdijshëm se një grua ka mençuri në shumë çështje. Jo vetëm në gatim, por në vendimet në jetën e fëmijëve, ose në vendimet që i përkasin shtëpisë në përgjithësi, apo edhe në punën e tij që një grua mund të ofrojë një përvojë në ndërveprimet shoqërore.

Kontrolli i burrit tradhton xhelozinë e tij

Gratë besojnë se kontrolli i burrit pasqyron dëshirën e tij për t’u ndjerë i fortë dhe burrë në kurriz të saj, megjithëse mund të tregojë xhelozi. Sidomos në lidhje me veshjen dhe marrëdhëniet me burrat në punë. Rregulli thotë: “Për sa kohë që një burrë dhe një grua vendosin të lidhen me pëlqimin dhe gatishmërinë e plotë, atëherë ata janë për njëri -tjetrin përgjithmonë.” Xhelozia e një burri duhet respektuar, ashtu si xhelozia e një gruaje. Çdo burrë dhe grua ka kufij që i vendosin njëri -tjetrit. Është më mirë që ajo të dihet që në fillim në mënyrë që të mos ketë asnjë problem./abcnews.al