Shqiptarët “peshqit e vegjël” të grupit aktiv

schedule19:51 - 4 Shkurt, 2019

schedule 19:51 - 4 Shkurt, 2019

Dy shqiptarë që tregtonin heroinë në disa stacione në Basel janë ulur në bankën e të akuzuarve. Prokuroria kishte kërkuan 15 vite burg për shqiptarët, por akokatët mbrojtës e kishin quajtur vendimin të papranueshëm. Në fund gjykata vendosi shtatë vjet e gjysmë burg për njërin dhe 4 vjet e gjysmë burg për tjetrin.

Gjatë një kontrroli të ushtruan në apartamentin ku qëndronin shqiptarët janë gjetur 92 qese me heroinë. Ndërsa policia ka zbardhur edhe tabulatat telefonike të shqiptarëve të cilët dyshohet se kishin një rol të vogël në këtë aktivitet.

Ata kontaktonin me klinetët nëpërpjet telefonit. Dyshja ishte ishte veçanërisht aktive në Matthäus. Prokuroria dyshon se ka të bëjnë me një rrjet të gjerë. Avokatët mbrojtës janë shprehur se klientët e tyre janë “peshq të vegjël” në grupin i cili merej me shitjen e lëndës narkotike./abcnews.al