Shqetësimet që duhet të keni parasysh kur i jepni çokollatë foshnjes tuaj

schedule14:36 - 26 Mars, 2021

schedule 14:36 - 26 Mars, 2021

Nëse nuk jeni të sigurt se në cilën moshë foshnjat mund të hanë çokollatë, këtu është përgjigjja juaj. Është më mirë të prisni derisa fëmija juaj të jetë së paku një vjeç para se t’i prezantoni çokollatë. Kur vendosni t’i jepni çokollatë fëmijës tuaj, sigurohuni që të mos ketë alergen të mundshëm që mund të shkaktojnë reaksione. Është gjithashtu më mirë të filloni me çokollatë të zezë.

Mirëpo, ka disa shqetësime që duhet të keni parasysh kur i jepni çokollatë foshnjës tuaj:

Tretja: Foshnjat janë mësuar të qumështit të gjirit për gjashtë muajt e parë, dhe sistemet e tyre të tretjes nuk janë të kushtëzuara për të përpunuar çokollatë ose ushqime të tjera të forta. Prandaj, është më mirë të presësh derisa fëmija juaj të bëhet një vjeç dhe të provojë ushqime të tjera të forta.

Largësia ndaj ushqimeve të shëndetshme: Është më mirë të mbash larg çokollatën nga foshnja derisa ai të provojë ushqime të shëndetshme dhe të krijojë një shije për to. Nëse fëmija juaj ka një shije të hershme të çokollatës, ai mund të shmangë ushqimin e shëndetshëm.

Prishja e dhëmbëve: Foshnjat po zhvillojnë vetëm dhëmbët e tyre të qumështit të cilët janë më të prirur për prishjen e dhëmbëve të shkaktuar nga sheqeri. Sheqeri promovon rritjen e baktereve që prodhojnë acid, të cilat mund të çojnë në shëndet të dobët të dhëmbëve.

Rreziku i mbytjes: Çokollatat që përmbajnë arra ose ëmbëlsira të forta mund të jenë një rrezik mbytjeje për foshnjat dhe duhet të shmangen.

Është e rëndësishme të vendoset një preferencë për ushqimin e shëndetshëm tek foshnjat në moshë të re. Ndërsa një pickim i rastësishëm i çokollatës mund të mos shkaktojë dëm, dhënia e fëmijës tuaj shumë çokollatë nga mosha e re mund ta vërë atë në rrezik të zhvillimit të sëmundjeve kronike si diabeti dhe mbipesha. Prandaj, çokollata duhet të jepet vetëm në moderim./abcnews.al