Sekretet që do të ndryshojnë plotësisht mënyrën e gatimit të mishit

schedule09:35 - 13 Janar, 2021

schedule 09:35 - 13 Janar, 2021

E vërteta është se mishi, sidomos viçi, shpesh bëhet i vështirë gjatë gatimit. Dhe rezultati nuk është gjithmonë ai që duam. Sidoqoftë, ekzistojnë disa hile të vogla që e bëjnë mishin të shkrihet.

Zbuloni disa prej tyre më poshtë:

Një sekret është ta marinoni me sode ose pije të butë të gazuar. Vendosni mishin nga nata e kaluar në një tigan, të cilin do ta mbushni më sipër.

Nëse nuk ndiqni ‘hilen’ e mësipërme, deri në minutën e fundit, mund ta përhapni mishin me pure. Lëreni për një kohë dhe pastaj gatuajeni.

Nëse do të zieni mishin, në mënyrë që të mos humbasë lëngjet natyrore, vendoseni në ujë të nxehtë.

Mos e kripni mishin para se ta gatuani, por gjatë tij.

Ju përsëri mundeni gjatë gatimit në tenxhere, të shtoni një lugë gjelle uthull.

Nëse e gatuani në furrë për të mos u tharë, mbulojeni me fletë metalike, në të cilën duhet të bëni më parë vrima. l.k/abcnews.al 

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!