Ata që nuk kanë një kopsht apo oborr për të pjekur qengjin në hell, do të zgjedhin zgjidhjen e furrës. Është po aq e shijshme si zgjedhje. Sidoqoftë, edhe në furrë, qengji ka sekretet e veta të vogla për një rezultat perfekt dhe të shijshëm.
Shikoni më poshtë disa nga ato që do t’ju duken të dobishme:
Farat e rigonit, trumzës, rozmarinës, koprës ose koprës. Këto janë erëzat themelore që kanë shije si mish qengji në furrë. Zgjidhni një nga sa më sipër, në kombinim me hudhër, mustardë dhe limon.
Para se ta përgatisni për gatim, bëjini një masazh të mirë mishit me kripë dhe piper, hudhër dhe erëz, erëz ose kombinimin e atyre që keni zgjedhur. Pasi të keni përfunduar masazhin, lëreni mënjanë për 30 minuta deri në 1 orë, në mënyrë që të thithë kripën dhe aromat.
Pas gatimit, lini mishin të pushojë për 20 deri në 30 minuta para se ta shërbeni. Në këtë mënyrë, kur ta prisni, jo e gjithë lëngu i saj do të largohet dhe mishi do të mbetet më i lëngshëm.
Idealisht, sipas ekspertëve, ju duhet të gatuani qengjin e mbuluar për pjesën më të madhe. Kjo do të sigurojë që ajo të dalë me lëng. Zbulojeni atë në fund, në mënyrë që lëkura të bëhet kafe dhe krokante.
Anë më e mirë për pjekjen e qengjit është lëvorja. Pritini mishin pingul me fijet e tij muskulore për ta mbajtur atë të butë./abcnews.al