Sa minuta konsiderohen ideale që marrëdhënia seksuale të zgjasë? Përgjigja do t’ju habisë

schedule21:28 - 21 Janar, 2022

schedule 21:28 - 21 Janar, 2022

Sipas një studimi në çifte heteroseksuale nga pesë vende të ndryshme për kohëzgjatjen mesatare të seksit, marrëdhëniet vaginale zgjasin rreth 5.4 minuta para se një mashkull të ejakulojë. Tre deri në 13 minuta konsiderohet një kohëzgjatje normale për seksin vaginal, sipas ekspertëve që kanë kryer një studim përkatës në vitin 2005, ndërsa një studim i fundit në vitin 2020 pohon se gruas mesatare i nevojiten 13.41 minuta për të arritur orgazmën gjatë seksit me një partner erotik, ndërsa ai gjithashtu ka nevojë për veprime përtej depërtimit.

Mesatarisht, gratë dhe burrat në një lidhje raportojnë se seksi paramartesor zgjat respektivisht 11 dhe 13 minuta, sipas një studimi  në çiftet heteroseksuale. Në veçanti, burrat prireshin të raportonin se paraloja zgjati më pak se kohëzgjatja e raportuar nga gratë, por të dy gjinitë pretenduan se seksi zgjati rreth shtatë minuta.

Përjashtimi nga ky rregull mund të zbatohet për marrëdhëniet e të njëjtit seks: Një studim i vitit 2014 zbuloi se koha mesatare e seksit midis grave në marrëdhëniet e të njëjtit seks ishte 35-40 minuta, krahasuar me 15-30 minuta në gjini të ndryshme dhe në marrëdhëniet midis burrave. Gati 20% e grave në marrëdhënie të të njëjtit seks raportuan se kishin bërë seks për të paktën një orë.

A ka një kohëzgjatje ideale në seks?

Në fakt, nuk ka kohëzgjatje ideale për seksin përveç asaj që i bën të gjithë të ndihen më mirë. Ekspertët thonë se mesatarisht shtatë deri në 13 minuta është një kohëzgjatje “e dëshirueshme” për seksin vaginal, ku një deri në dy minuta konsiderohen “shumë pak”, tre deri në shtatë minuta konsiderohen “kohë të mjaftueshme” dhe 10 deri në 30 minuta për t’u konsideruar “shume”.

Megjithatë, shifrat ndryshojnë nga sondazhi në sondazh: Në  një studim të vitit 2010 me 300 çifte të martuara heteroseksuale, gratë donin që seksi vaginal të zgjaste mesatarisht 16 minuta. Një sondazh i vitit 2019 në Twitter me 2,380 njerëz në lidhje me përfundimin e penetrimit zbuloi se 61% dëshironin që depërtimi të zgjaste 5-10 minuta, krahasuar me 26% që thanë se dëshironin që ai të zgjaste më shumë se 11 minuta.

Kuptohet se ka pikëpamje të ndryshme për atë që konsiderohet ideale, kështu që nuk ka konsensus nëse seksi afatgjatë është më i mirë apo më i keq. Një tjetër sondazh me 819 persona me pyetjen “A mërzitesh ndonjëherë gjatë penetrimit apo mendon se dëshiron të marrë fund?” 82% e pjesëmarrësve janë përgjigjur pozitivisht. Në të kundërt, në një studim të mëparshëm të vitit 2010, 43% e grave të martuara të anketuara thanë se dëshironin që seksi vaginal të zgjaste më gjatë, 39% se ndjeheshin mirë për kohëzgjatjen aktuale dhe vetëm 18% se donin që ai të zgjaste më pak.

Më në fund, burrat dhe gratë që janë në një lidhje duan që afërsisht 18-19 minutat e marrëdhënies seksuale të lidhen me diçka përtej marrëdhënies aktuale seksuale, siç përfundon një studim i vitit 2004 në çiftet heteroseksuale./abcnews.al